5 stappen hoe je je gezicht écht goed reinigt

Je gezicht reinigen is één van de belangrijkste stappen in je skincare routine. Gedurende de dag komt je gezicht vol te zitten met viezigheid en raken je poriën verstopt. Het is daarom superbelangrijk om je gezicht goed te reinigen aan het einde van de dag. Het lijkt een makkelijk klusje, maar niets is minder waar. Daarom hebben wij de 5 stappen voor het goed reinigen van het gezicht voor je op een rijtje gezet!

Stap 1:
Kies het juiste reinigingsproduct voor jouw huid. Iedere huid is anders en heeft zijn eigen verzorging nodig, kies daarom een reinigingsproduct dat bij jouw huidtype past. 

Stap 2:
Was voor het reinigen van je gezicht eerst goed je handen, dit kan gewoon door middel van water en zeep. 

Stap 3:
De temperatuur van het water is erg belangrijk, zorg ervoor dat je lauw water gebruikt. Te koud of te warm water gebruiken tijdens het reinigen kan de huid juist irriteren. 

Stap 4:
Dan het daadwerkelijk reinigen van het gezicht. Zorg ervoor dat je alle stappen tot nu toe goed uitgevoerd hebt, dit helpt erg bij het daadwerkelijk reinigen van het gezicht. Zorg dat je het volledige gezicht reinigt en niets vergeet. Tijdens het reinigen van het gezicht kun je gebruik maken van een schoon washandje om te zorgen dat alles goed schoon wordt. Gebruik voor en na het aanbrengen van het reinigingsproduct genoeg water om de huid mee af te spoelen en te hydrateren. 

Stap 5:
Gebruik na het reinigen van het gezicht eventueel nog een verzorgende crème zoals bijvoorbeeld een nachtcrème om de hydratatie van je huid voort te zetten in de nacht.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.