5 tips om snel van nagelbijten af te komen!

Nagelbijters opgelet! Heb jij altijd al gedroomd van mooie verzorgde nagels maar lukt dit simpelweg niet omdat je nagels bijt? Met deze effectieve tips kom je er zeker vanaf!

1 Waar een wil is, is een weg

Kijk goed naar je eigen nagels en naar die van een ander. Ik wil absoluut niet suggereren dat het gras aan de overkant groener is, maar in dit geval is het puur voor het verschil. Grote kans dat die van jou er afgekloven uitzien. Wist je dat een groot deel van ons kijkt naar de handen tijdens een eerste ontmoeting? Handen kunnen namelijk heel wat over een persoon zeggen. Zijn ze verzorgd, vuil of gebeten? Verzorgde handen maken nou eenmaal een goede indruk. Daarnaast is het belangrijk dat je het ook echt zelf wilt en ervoor openstaat om er 100% voor te gaan!

2 Oorzaak/ moment

Dit is misschien een lastige. Probeer voor jezelf uit te zoeken op welke momenten je start met nagelbijten. Doe je het misschien uit verveling of wanneer je zenuwachtig of bang bent. Nagelbijten kan namelijk veel oorzaken hebben. Informeer je omgeving dat je wilt stoppen en dat ze je mogen aanspreken wanneer ze je zien nagelbijten. Op deze manier krijg je een goed beeld van het moment en heb je meteen hulp van buitenaf!

3 Afleiding

Als je merkt dat je echt hunkert naar het bijten van je nagels, pak iets in je hand. Zorg dat je ook altijd iets bij je hebt als je de deur uitgaat. Een klein stressballetje of kneedgum etc.. Wat jij maar fijn vindt. Een mintje nemen kan ook helpen. Je hebt dan al iets in je mond.

4 Mooie nagels

Tegenwoordig zijn er hele mooie nagellakjes beschikbaar met een gelformule. Deze blijven vaak minimaal 2 weken zitten. Ga naar een salon en laat je daar flink verwennen met een mooi kleurtje. Gellak is veel dikker van structuur en heeft een ontzettend mooie glans! Naast het feit dat het moeilijk eraf te bijten is, weet ik zeker dat je verliefd wordt op je mooie handen!

5 Vies

Als je ervoor zorgt dat je nagels en handen vies ruiken of smaken, ben je automatisch geneigd om ze minder in je mond te stoppen. Er zijn nagellakjes bij de drogist verkrijgbaar met een extreme bittere smaak.

Bron foto

[showocproducts id=8830]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.