5 tips voor het aanbrengen van mascara

mascara

Lange en volle wimpers maken je ooglook compleet. Het is echter niet altijd even makkelijk om die perfecte wimperlook te krijgen. In dit artikel deelt The Make Up Spot vijf tips met je voor het creëren van mooie, natuurlijke en volle wimpers!

De juiste mascara

De zoektocht start bij het bepalen van jouw type wimpers. Niet iedere mascara is weggelegd voor jou, zorg er dus voor dat je een mascara vindt die wél past bij jouw wimpers. Heb je lange wimpers? Dan kun je het beste een mascara kiezen met een lang borsteltje. Heb je van jezelf al gekrulde wimpers? Dan kun je het beste kiezen voor een mascara met een gebogen borsteltje, dit zorgt ervoor dat je wimpers extra gelift worden.

Wimpers krullen

Mooie gekrulde wimpers creëer je niet alleen met mascara, maar ook met een wimperkruller. Gebruik deze vóór de mascara en je hebt gelijk een mooie basis. Om ervoor te zorgen dat je wimpers niet aan elkaar gaan plakken is het handig om ze eerst uit te borstelen met een wimperborsteltje. Krul je wimpers niet langer dan een paar seconde. Doe je dit langer dan kun je je wimpers beschadigen en dat wil je natuurlijk niet. Tip: de Make-up Studio Wimperkrultang!

mascara
Make-up Studio Wimperkrultang

Primer

Om het maximale uit je wimpers te halen is het handig om een mascara primer te gebruiken. Een primer voedt de wimpers en maakt ze nog sterker. Met een primer heb je ook minder laagjes mascara nodig, omdat dit product het maximale uit elk laagje haalt. Tip: De Morphe The Big Prime Mascara Primer is de perfecte basis voor jouw wimpers!

mascara
Morphe The Big Prime Mascara Primer

Zigzag beweging

Om ervoor te zorgen dat je wimpers niet aan elkaar gaan plakken, breng je je mascara het beste met zigzag bewegingen aan. Hierdoor worden alle haartjes goed van elkaar gescheiden en voorkom je klontjes.

Voorkom uitdroging

Om te voorkomen dat je mascara snel uitdroogt, kun je het borsteltje het beste met een langzame en draaiende beweging uit de tube halen. Doe dit ook zo als je het borsteltje weer terug in de tube doet. Zo voorkom je dat er lucht in wordt gepompt waardoor de mascara minder snel uitdroogt. Het zou natuurlijk zonde zijn om je mascara vroegtijdig weg te moeten gooien.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.