5 wintertips voor het haar

In de koude maanden moet je het haar met iets meer liefde behandelen. Je merkt zelf waarschijnlijk al dat je haar vraagt om meer verzorging omdat het bijvoorbeeld droger aanvoelt. Je haarroutine heeft duidelijk een update nodig! Hier komen 5 wintertips voor het haar zodat je tijdens de winter net dat kleine beetje extra verzorging geeft!

Andere verzorging

De shampoo en conditioner die je al een tijdje gebruikt, mogen even bewaard worden in de kast. Kies voor een vochtinbrengende verzorgingslijn. Het haar heeft in de winter een vochttekort en die moet aangepakt worden. Minder vaak wassen zorgt er trouwens ook voor dat het minder snel uitdroogt.

Afblijven

Hier gaat het voorlopig nog niet vriezen of sneeuwen, maar mocht je bijvoorbeeld op wintersport gaan, dan is dit een goede tip! Grote kans dat een paar haren, die tijdens het skiën of snowboarden net buiten de muts vallen, bevriezen. Ga je in een hutje opwarmen, blijf dan van je haar af totdat ze zijn ontdooid! Bevroren haar kun je makkelijk breken.

Eerst droog

Zorg altijd dat je met droog haar naar buiten gaat. Het is niet alleen beter voor je gezondheid maar ook beter voor je haar. Nat haar zorgt voor een koud hoofd en het bevriest sneller!

Natuurlijk

Al eerder schreef ik dat statisch haar in de winter vaker voorkomt. Een borstel gemaakt van natuurlijk haar werkt anti statisch. De Mason Pearson borstel is hier een goed voorbeeld van. Voor extra zekerheid gedurende dag, spray je wat haarlak op de borstel alvorens je het haar gaat kammen.

Massage

Besteed iets meer tijd aan het wassen van je haar. Masseer de shampoo gedurende 5 minuten zachtjes met de vingertoppen in de hoofdhuid. Het stimuleert de bloedsomloop en je hoofdhuid wordt een keertje echt helemaal schoon!

[showocproducts id=4245,4246,4247]

bron foto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.