6 meest voorkomende make-up fouten

make up fouten

We weten allemaal hoe we onze dagelijkse make-up moeten aanbrengen, maar toch is een foutje al snel gemaakt. In dit artikel lees je de 6 meest voorkomende make-up fouten, zodat jij ze nooit meer hoeft te maken!

 1. Te droog gezicht

  Het aanbrengen van make-up op een (te) droge huid is een van de grootste fouten die je kunt maken. Hierdoor ziet je gezicht er dof en gebarsten uit. Voor het aanbrengen van je dagelijkse make-up heb je een goede basis nodig. In dit geval vormt dat een goed gehydrateerd gezicht. Breng bijvoorbeeld deze hydraterende dagcrème van Embryolisse aan voordat je begint aan je make-up routine.
  make up fouten

 2. Slecht licht

  Om te bepalen welke make-up producten wel of niet voor je werken, test je dit vooraf het beste bij natuurlijk licht. Wanneer je dit doet in onnatuurlijk licht, zul je merken dat het er een stuk minder flatterend uitziet dan je had gehoopt. Kies altijd in de best mogelijke verlichting welke producten goed bij je passen.

 3. Niet de juiste blendtechniek

  Make-up is veel meer dan alleen deppen op je blush of oogschaduw. Zelfs bij het gebruik van neutrale kleuren kan het er onnatuurlijk uitzien, tenzij je het goed blend. De sleutel tot natuurlijk ogende make-up ligt in het beheersen van een goede blendingtechniek. Investeer in een paar goede make-up kwasten, bijvoorbeeld deze Morphe Get Things Started Brush Collection!

  make up fouten

 4. Te veel foundation

  Te veel foundation zal je gezicht niet goed doen. Het kan je make-up er onnatuurlijk uit laten zien. Zorg ervoor dat je niet teveel aanbrengt en dat je de juiste kleur voor jouw huid gebruikt. Gebruik geen foundation die lichter is dan je huidskleur. Dit accentueert de oneffenheden en fijne lijntjes in je gezicht. En vergeet nooit om het goed te blenden. Zorg ervoor dat je het ook op je nek en oren aanbrengt, je wilt natuurlijk geen kleurverschil zien.

 5. Onnatuurlijke wenkbrauwen

  Mooi gevormde wenkbrauwen kunnen je ogen prachtig accentueren. Te dikke wenkbrauwen kunnen echter slordig en onverzorgd ogen. Te dunne wenkbrauwen flatteren je ogen anderzijds ook niet. Je look wordt hierdoor compleet verandert. Het laatste wat je wilt is dat je wenkbrauwen er getekend en onnatuurlijk uitzien. Een wenkbrauwpotlood werkt het beste om ze een natuurlijke uitstraling te geven. Met de Morphe Arch Obsessions Brow Kit zit je zeker goed!

  make up fouten

 6. Aan elkaar geplakte wimpers

  Spinnenpoten en aan elkaar geplakte wimpers, daar blijven we het liefst zo ver mogelijk vandaan. Breng nooit meer dan twee á drie lagen aan, anders gaan je wimpers er extreem klonterig uitzien. Waterproof mascara is natuurlijk geweldig voor als het regent, maar het is geen goed idee om dit elke dag te gebruiken. Waterproof mascara is veel moeilijker om te verwijderen en je wimpers kunnen hierdoor sneller uitvallen. Als je waterproof mascara wilt gebruiken, doe dit dan alleen tijdens de zomermaanden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.