8 Christmas make-up musthaves

Misschien ben je nog helemáál niet in de stemming, al kan het bijna niet anders met alle sneeuw die we inmiddels al om onze oren hebben gehad, maar de Kerst staat echt voor de deur. Om ervoor te zorgen dat de last minute kerst make-up stress dit jaar aan je voorbij gaat hebben we alle essentials voor je op een rijtje gezet!


Ja ofcourse, want wat is nou een Kerstlook zonder highlighter! Of je nu gaat voor een subtiel glansje of lekker helemaal losgaat met je highlighter: met Kerst mag het allemaal! Of nou ja, kijk wel een béétje uit dat je niet net zoveel glanst als de ballen in de boom…
Natuurlijk wil je met een prachtig egale huid aan het diner met familie verschijnen en dus is een mooi dekkende, matte foundation essentieel. Zeker als op een onvermijdbaar moment de camera’s tevoorschijn worden gehaald voor een reeks family selfies wil je er niet uitzien als een glimbal.

Dan heb je uuuuren besteedt aan je fleeky make-up en hangt de foundation na een uur boven het stomende gourmetstel al op je knieën. Ja, dat schiet dus niet op. Vergeet dus niet te zorgen voor een fijne fixing spray die niet alleen zorgt voor een longlasting make-up, maar ook tussendoor lekker verfrist tijdens al die borrels en etentjes.

Zeg je Kerst, dan zeg je natuurlijk: glitterrrr! Kerst is bij uitstek dé gelegenheid om je legaal helemaal onder te dompelen in glitter en daar moet je dan ook lekker ruim gebruik van maken!

Oké, een tikkeltje cliché is het wel, maar bij Kerst denken wij gewoon meteen aan rode lipstick. Je kunt er een klein beetje een moderne twist aan geven door te gaan voor een liquid rode lipkleur in plaats van een gewone lipstick, maar wij gaan sowieso voor rood. Punt.

Om te voorkomen dat je met wallen tot aan je tenen aan het kerstdiner zit, moet je één product echt niet overslaan en dat is concealer. Slechts een klein beetje zorgt al voor een frisse, wakkere look en dan geeft het ook niet dat je na die iets té gezellige kerstborrel(s) net iets te laat je bed ingedoken bent.Om met Kerst het aanbrengen van je make-up nog net even wat gezelliger te maken zijn er tal van feestelijke tools die ervoor zorgen dat het één groot (make-up) feest wordt!
En dan last but zeker not least: primer. Je kunt allerlei foundations, concealers en setting sprays uit de kast trekken, maar zonder een goede primer sta je na een uur alsnog balend voor de spiegel.

Q: Wat zijn voor jou echt essentials voor een mooie kerstlook?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.