9 wat minder bekende beautytermen en hun betekenis

beautyterm

Blenden, creasen, swatchen…. er wordt de hele dag door gesmeten met allerlei termen in in beautyland. Nu kunnen de meesten zich met deze nog wel redden, maar er zijn woorden die nog niet iedere beautyliefhebber even goed kent. Daarom helpen we je daar graag een handje mee op weg!

Tightlinen
Je bovenste waterlijn (en tussen de wimpers) inkleuren met een (vaak) zwart oogpotlood

Transitiekleur
Nee, het heeft niets te maken met het gender van de oogschaduw; het is een kleur oogschaduw in de arcadeboog die het aanbrengen en vooral blenden van andere kleuren oogschaduw gemakkelijker maakt

Multimasking
Lijkt op multitasking, wat het eigenlijk ook is: verschillende maskers op verschillende delen van je gezicht aanbrengen. Klinkt eigenlijk logisch, want niet alle gebieden van je gezicht hebben dezelfden behoeften, toch?

Overlining
We zijn waarschijnlijk allemaal wel schuldig aan een beetje overlining: oftewel je lipliner net even wat buiten je eigenlijke liprand aanbrengen. Ach, toch net even wat minder heftig en wat minder prijzig dan fillers, nietwaar.

beautyterm

Holy grail
Je hoort de vraag misschien wel eens voorbijkomen: heb jij je holy grail al gevonden? Oftewel: een product waar je nooit meer buiten kunt en dat voor jou echt de allerbeste is

Microblading
Micro, wat? Ja je weet wel, microblading: een semi-permanente make-up techniek waarmee door middel van kleine sneetjes in de huid bijvoorbeeld wenkbrauwhaartjes worden nagebootst. Ja, we kunnen het ook niet veel mooier maken….

Foiling
Een sjiek woord voor het omtoveren van een poeder oogschaduw naar een metallic exemplaar, die als het ware als een glanzend laagje op je ooglid ligt. Shinnneeee!

beautyterm

Draping
We geven toe: dit is er eentje die je niet héél veel hoort. Draping is eigenlijk niet veel meer dan het contouren van het gezicht met (blush)kleur(en). Klinkt simpel, maar dit is zoiets dat in de praktijk nog best eens kan tegenvallen…

Dewi-matte
Is het nou glanzend of matte? Dewi-matte wil eigenlijk zeggen dat het zit er tussenin zit. Helemaal 2019!


Q: Welk van deze beautytermen waren voor jou nog redelijk onbekend?

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.