Redenen om te scrubben
Vraag jij je ook wel eens af of het wel goed is om te scrubben en wat het nou precies doet? In deze blog lees je wat de voordelen van scrubben zijn en waar je rekening mee moet houden.
Wat is scrubben
Het doel van scrubben is om de dode huidcellen te verwijderen. Dat klinkt eng, maar het doet je huid goed. Je huidcellen vernieuwen zich automatisch, alleen is dat proces niet heel snel. Wanneer je ouder wordt vertraagd dit proces steeds meer. De dode huidcellen stapelen zich dan op en dat geeft een grauwer en schilferig uiterlijk. Met behulp van scrubben zorg je ervoor dat je de dode huidcellen verwijdert met behulp van al die korreltjes die in je scrub zitten. Zo krijg je weer een strakkere, jongere, verzorgde huid.
Voordelen
Scrubben zorgt ervoor dat oneffenheden worden verminderd, zoals bijvoorbeeld puistjes en rimpels. Het zorgt er ook voor dat ingegroeide haren worden voorkomen en littekens minder opvallend zijn. Als je in de zomer je huid scrubt, word je veel sneller bruin. Scrubben zorgt ook voor een betere bloedcirculatie, waardoor nieuwe huidcellen worden gevormd en het huidverouderingsproces wordt vertraagd. Scrubben zorgt dus al met al voor een gezonde, egale en stralende huid.
Tips
Er zit een verschil tussen een gezichts-en lichaamsscrub. De korreltjes in een gezichtsscrub zijn veel fijner, omdat je gezicht een dunnere en meer gevoelige huid heeft. Let erop dat je zachtjes te werk gaat, wanneer je te hard scrubt kan je huid kapotgaan en irriteren. Scrub de huid ook niet te vaak. Als je een normale, vette huid hebt kun je het beste 1 tot 2 keer per week scrubben. Als je een gevoelige, droge huid hebt is het handig om maar 1 keer in de twee weken te scrubben. Wanneer je scrubt vóór je zelfbruiner gebruikt kan de zelfbruiner beter intrekken en is de werking veel beter. Als je bruin wilt worden door de zon en je verbrand, is het een slecht idee om te scrubben. Dat geldt ook voor als je wondjes, eczeem of een geïrriteerde huid hebt en bij een trage wondgenezing.