Happy pancakeday! Zo beleg je je gezicht

foundation

Yay, vandaag is het Pancakeday! Iedereen kent deze Nederlandse lekkernij wel. De mogelijkheden met de pannenkoek zijn oneindig: belegd met suiker, siroop of iets hartigs. Bij The Make Up Spot schrijven wij natuurlijk niet over eten, maar wél over beauty. Dat we nu schrijven over pannenkoeken is niet heel gek, want jezelf optutten kun je in zekere zin namelijk vergelijken met het beleggen van een pannenkoek. In dit artikel gaan we het hebben over hoe je je gezicht juist kunt ‘beleggen’!

Iedereen die foundation gebruikt heeft wel iets met elkaar gemeen: een mooie, egale huid zonder onzuiverheden willen. Een perfecte huid is natuurlijk niet iets wat vanzelfsprekend is. Want voordat je foundation aanbrengt, heeft je skincare routine al heel veel invloed op hoe de foundation op de huid gaat zitten. En ook bij het maken van een pannenkoek geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Als je van pannenkoeken houdt wil je toch ook een egale en hele pannenkoek bakken?

Stap 1: de voorbereiding


Om zo’n mooie en egale pannenkoek -we bedoelen huid- te bereiken, is de voorbereiding cruciaal. En met de voorbereiding hebben we het over de skincare routine. Hiervoor hebben wij een paar stappen op een rijtje gezet die je niet mag missen:

foundation
Korres Wild Rose Exfoliating Cleanser t.w.v. € 25,00 | Mario Badescu Glycolic Acid Toner t.w.v.€ 24,00 | First Aid Beauty Coconut Water Cream t.w.v.€ 38,00

Gebruik een facewash en begin op een schoon canvas! Een facewash zorgt er namelijk voor dat de huid net wat dieper gereinigd wordt en dat afvalstoffen die de huid ‘s nachts produceert verwijderd worden. Hierdoor krijg je een gezondere uitstraling.


Een toner zegt gedag tegen de laatste restjes make-up of product. Het reinigt de huid op milde wijze, verzorgt de huid en zorgt ervoor dat gezichtscrèmes en serums beter opgenomen worden in de huid.

Een gezichtscrème of serum beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Verder houdt het de huid soepel en hierdoor behoudt de huid ook zijn vochtbalans.

Stap 2: de uitvoering


En met een juist gelegde basis, kan het gezicht dan eindelijk ‘belegd’ worden! Ook hiervoor zijn er enkele stappen die als goede richtlijnen kunnen dienen om een mooie, egale make-up look te bereiken.


– Prime that face! Door primer aan te brengen, blijft make-up langer zitten én wordt er een beschermende laag gecreëerd tussen de huid en de foundation. De poriën worden opgevuld waardoor de huid smooth en glad is en de foundation hecht dan beter aan de huid waardoor het de hele dag goed blijft zitten.

En dan nu de foundation, oftewel de basislaag voor jouw make-up look. Na de bovenstaande stappen uitgevoerd te hebben, kun je dan eindelijk de huid egaliseren! Breng de foundation opbouwend aan en vermijd ‘overboard’ gaan om een cakeface te vermijden.

Zodra de foundation en eventueel concealer aangebracht is, kun je eigenlijk alle kanten op met je make-up look. Wil je meer een natural look met een subtiele nude lipkleur en wat mascara creëren of ga toch echt wel meer een bold look met felrode lippen en een winged eyeliner? You decide!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.