De beste gezichtsmaskers voor jouw huidtype

gezichtsmaskers

We weten inmiddels hoe belangrijk het is om onze huid goed te verzorgen. Zo nu en dan brengen we een gezichtsmasker aan om even helemaal tot rust te komen. Toch moeten we hier vaker de tijd voor gaan nemen. Ontspannen en tegelijk je huid de verzorging geven die het nodig heeft, dat is toch ideaal?! Gezichtsmaskers kunnen veel huidverzorgende voordelen bieden. Maar een ‘goed gezichtsmasker’ is voor iedereen anders. Je moet namelijk weten wat voor een huidtype en welke eventuele huidproblemen je hebt om het product effectief te laten werken. In dit artikel lees je alles over de beste gezichtsmasker voor jouw huidtype.

Soorten gezichtsmaskers

Gezichtsmaskers komen in veel verschillende soorten. Zo heb je onder andere sheet masks, peel-off maskers en crème maskers. Welk type gezichtsmasker je gebruikt ligt geheel aan je persoonlijke voorkeur. Een sheet mask is sneller te verwijderen aangezien je hierbij geen gebruik hoeft te maken van water. Dit is ook het geval bij peel-off maskers. Hierbij trek je het gezichtsmasker (als je geluk hebt) in één beweging van het gezicht af. Crème maskers drogen over het algemeen sneller op en dit type gezichtsmasker dien je met water of toner te verwijderen.

Soorten gezichtsmaskers

Kocostar Watermelon Slice Mask Sheet | | Skin Republic Charcoal Peel-Off Face Mask | | This Works Stress Check Face Mask

Gezichtsmaskers tegen acne

Heb jij last van acne? Maar weet je niet precies hoe je die vervelende puistjes aan moet pakken? Neem dan eens een kijkje tussen de huidverzorgingsproducten van Mario Badescu. Er bestaan zelfs gezichtsmaskers die specifiek ingaan op het behandelen van acne. Neem bijvoorbeeld het Mario Badescu Drying Mask. Dit krachtige gezichtsmasker is gebaseerd op colloïdale zwavel dat de huid minder vettig maakt, bestaande acne kalmeert en nieuwe uitbarstingen voorkomt. Je brengt het masker geleidelijk aan en spoelt hem vervolgens na 15-20 minuten goed af. Dit masker is speciaal geschikt voor een probleemhuid met acne.

gezichtsmaskers

Bekijk hier meer gezichtsmaskers tegen acne

Anti-aging gezichtsmaskers

De ene huid toont sneller tekenen van veroudering dan de ander. Maar het huidverouderingsproces kan ook worden afgeremd met behulp van anti-aging gezichtsmaskers. Neem bijvoorbeeld het Skin Republic Stem Cell Plant Protein Mask. Dit is een sheet masker dat de huid revitaliseert en zorgt dat de elasticiteit verbetert. Dit innovatieve masker bevat plantaardige stamcel eiwitten, een nieuwe technologie in de skincare wereld. Dit zorgt ervoor dat de huid vanuit de oppervlakte wordt vernieuwd. Daarnaast neemt het verouderende huidcellen in bescherming. Met dit gezichtsmasker worden tevens fijne lijntjes en rimpels geminimaliseerd en worden beschadigde cellen vervangen.

Fun fact: Dit masker is geschikt voor vegetariërs!

gezichtsmaskers

Bekijk hier meer anti-aging gezichtsmaskers

Diverse gezichtsmaskers voor verschillende huidtypes

De droge huid ziet er zoals de naam al zegt droog uit. Soms heeft een droge huid ook last van schilfertjes en voelt de huid erg strak en trekkerig aan. Door een beschadigde huidbarrière verliest de droge huid veel vocht. Een vochtinbrenger is banaan, dus voor de droge huid is dit een ideaal extract om mee te werken. Het Tony Moly Bananen Slaapmasker biedt veel voedende voordelen om de droge huid weer te laten stralen. Dit gezichtsmasker breng je voor het slapen gaan aan zodat je huid de hele nacht de verzorging krijgt die het nodig heeft.

Bij een gecombineerde huid zijn de wangen vaak droog terwijl de T-zone (voorhoofd, neus en kin) vetter aanvoelt. De poriën op de T-zone zijn groter en je hebt sneller last van een glimmende huid. Door de vochtbindende werking helpt hyaluronzuur heel goed tegen uitdroging. Met een gecombineerde huid is het van belang om verschillende producten voor verschillende huiddelen te gebruiken. Voor de iets vettere delen gebruik je het beste een masker in gelvorm. De droge plekjes zijn makkelijk te behandelen met een gezichtsmasker in crèmevorm. Het First Aid Beauty Skin Rescue Purifying Mask is een goed voorbeeld van een porienverfijnend masker. Ideaal voor de gecombineerde huid!

Een vette huid is vaak te herkennen aan de zichtbare poriën, mee-eters en/of puistjes en een glanzende gloed op de huid. De T-zone is voornamelijk het probleemgebied bij een vette huid. Daarnaast is de huid dikker doordat er meer talg op het huidoppervlak zit, wat als gevolg heeft dat de huid eerder verhoornd. Bij een vette huid is het proces van talg aanmaken niet in evenwicht, dit zorgt ervoor dat de pH-waarde van de huid veranderd wordt. Om de vette huid te behandelen maak je het beste gebruik van een masker in gelvorm. Het Peter Thomas Roth Cucumber Gel Masque helpt onder andere de vette huid te kalmeren en herstellen.

gezichtsmaskers

Tony Moly Bananen Slaapmasker | | First Aid Beauty Skin Rescue Purifying Mask | | Peter Thomas Roth Cucumber Gel Masque

 

Één reactie

  1. kendal schreef:

    Leuk geschreven! Bedankt voor de info 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.