Hoe gebruik je een fan brush? Zo dus!

fan brush

De fan brush: je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord. Maar wat is het nu eigenlijk? Welke zijn de beste? En hoe gebruik je zo’n kwast? Easy! In dit artikel leer je er alles over.

Wat is een fan brush?

Eigenlijk verklapt de vertaling van het woord ‘fan brush‘ al veel over de vorm van de kwast. Het is namelijk een platte waaierkwast. De haartjes staan bij dit type kwast ver uit elkaar en lopen vaak breed uit. Je gebruikt een fan brush om subtiel poederproducten aan te brengen. Highlighter wordt het meest gebruikt in combinatie met zo’n kwast. Heb jij een blush of highlighter die net iets te intens gepigmenteerd is? Dan gebruik je het beste een fan brush om de kleur wat lichter aan te kunnen brengen.

Maar deze waaierkwast wordt niet alleen gebruikt voor het aanbrengen van make-up producten. Ook het weghalen van fall-out onder je ogen kan prima met dit type kwast. Doordat de kwast zo licht en dun is veeg je alle fall-out van de huid af en kan de poeder niet dieper de huid in worden gedrukt.

The Make Up Spot Top Picks

Fan Brush

Sigma F42 Strobing Fan | | Morphe Brushes Duo Fibre Collection – M495 Duo Deluxe Fan | | Milani Kabuki Fan Brush | | Luxie Beauty Rose Gold Medium Fan Face Brush

Hoe en waarvoor gebruik je een waaierkwast?

De fan brush gebruik je eigenlijk op dezelfde manier en plekken als iedere andere highlighter/blush kwast. Het verschil is alleen dat deze kwast voor een heel subtiel resultaat zorgt in vergelijking met een hardere kwast waarbij de haren dicht op elkaar zijn geplaatst. Natuurlijk houden we ook van een aanwezige glow en contour maar toch wil je op zijn tijd een net wat zachtere look creëren.

Highlighter, bronzer en blush lichtjes aanbrengen gaat soms wat lastig doordat de kwast die je gebruikt wellicht te zwaar is. De fan brush zorgt in dit soort gevallen juist voor de zachte finish die je wilt bereiken. Je kunt met deze kwast zowel de jukbeenderen als de neusbrug en de cupidoboog voorzien van een mooie maar subtiele glans. Ook de appeltjes van je wangen krijgen een natuurlijk gekleurde gloed met deze kwast. Voor een zachte sunkissed look gebruik je natuurlijk ook de fan brush!

The Make Up Spot is fan van de fan brush! Jij toch ook?

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.