Dit is de vorm eyeliner die het beste bij jouw ogen past!

stijlen eyeliner

Er zijn veel verschillende soorten oogvormen en ook veel verschillende soorten manieren om eyeliner aan te brengen. Welke stijl eyeliner past het beste bij jouw ogen en geeft jou het beste resultaat? Met deze eyeliner tips kom je er zeker uit!

Amandel vormige ogen

Met amandelvormige ogen kan eigenlijk elke vorm en soort eyeliner worden aangebracht. Je zou bij amandelvormige ogen de vorm eyeliner kunnen kiezen die bij de gelegenheid past. Voor een doordeweekse dag een ‘gewoon’ lijntje eyeliner of oogpotlood en voor een avondje uit kun je gaan voor een wing.

Ronde ogen

Je kunt ronde ogen wat meer op amandelvormige ogen laten lijken door aan de binnenkant te beginnen met een dunne eyeliner lijn en deze steeds dikker te maken richting de buitenkant van je oog. Je kunt er voor kiezen om de buitenkant van je eyeliner te laten eindigen als een wing. Je kunt ook een oogpotlood gebruiken. Zet op het bovenste ooglid een dun randje oogpotlood en vervaag deze iets met een kwast. Op deze manier lijken je ogen minder rond. 

Overhangende oogleden

Een dikke eyeliner is bij overhangende oogleden het mooiste. Dit kan heel goed omdat je ooglid niet zo goed te zien is. Zorg wel dat de eyeliner goed tussen de wimperhaartjes zit. Voor speciale gelegenheden zou je een glitter eyeliner kunnen gebruiken of een kleur die past bij de kleur van je ogen.

Licht afhangende ogen

Bij licht afhangende ogen kun je door middel van eyeliner je ogen een soort ‘lift’ geven. Breng een highlighter aan in je binnenste ooghoeken, maak vervolgens een cateye door te beginnen op de plek waar het hoogste punt van je wenkbrauw begint. Trek vanaf daar de lijn verder naar de buitenkant van je oog. Op deze manier lijken je ogen minder afhangend.

Ogen die te dicht bij elkaar staan

Ogen die dicht bij elkaar staan wil je eigenlijk iets verder uit elkaar hebben. Dat kan! Je kunt iets meer ruimte tussen je ogen creëren door te beginnen met de eyeliner halverwege het oog en naar de buitenkant te werken. Je kunt er voor kiezen om zo te eindigen of een oogpotlood te gebruiken en de lijn iets te vervagen. Op deze manier lijken je ogen iets meer uit elkaar te staan.

Ogen die ver uit elkaar staan

Als je ogen uit elkaar staan kun je aan het begin van je wimperrand beginnen met het aanbrengen van de eyeliner en deze doortrekken naar je onderste wimperrand, zo lijkt het namelijk alsof je ogen dichter bij elkaar staan. 

stijlen eyeliner
Pixi Eye Define Waterline – Tightline Black , Milani Infinite Liquid Eye Liner – 05 Everlast , Inglot Liquid Eyeliner – 27 , Deborah Milano Eyeliner Precisione Waterproof , Sigma Gel Eye Liner – Wicked , Wunder2 Super Stay Liner Metallic Copper , Inglot AMC Eyeliner Gel – 83 , Wunder2 Super Stay Liner Glitter Pink

Soorten eyeliner

Er zijn veel soorten eyeliners. Ga op zoek naar een eyeliner die jij het beste vindt werken. Je kunt kiezen uit gekleurde eyeliners, glitter eyeliners en eyeliners zonder olie speciaal voor mensen met gevoelige ogen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.