Zo blijft je lipstick langer zitten

longlasting lipstick

Iets wat wij vrouwen natuurlijk he-le-maal niet fijn vinden is een lipstick die niet lang blijft zitten en je halverwege de ochtend met alleen nog wat restjes lipstick rondloopt. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips waarmee je dit zoveel mogelijk kunt voorkomen!

Bij opvallende kleuren als rood en roze, maar ook bij donkere kleuren kun je snel zien dat je lipstick er nog maar half opzit. Als je een minder felle kleur gebruikt kun je dit al wel enigszins voorkomen, vooral als je een lippenstift gebruikt die in de buurt komt van je eigen lipkleur. Ook met de onderstaande tips kun je voorkomen dat je lippenstift minder snel vervaagt en is de kans groter dat deze langer op zijn plek blijft zitten!

Scrubben

Door middel van scrubben verwijder je  velletjes van je lippen. Je lippen worden niet alleen zachter van het scrubben, maar ook blijft je lipstick er beter door zitten. Een lipscrub is dus een soort basis voor je lipstick én het verzorgt je lippen.

Aanbrengen met een kwastje

Met een kwastje kun je heel precies je lippenstift aanbrengen. Niet alleen dat is het voordeel van lipstick met een kwastje aanbrengen, het is ook nog eens een manier waardoor lipstick langer blijft zitten. Dit komt doordat je dunne laagjes aanbrengt op de lippen.

Afpoederen

Je kunt voordat je lipstick aanbrengt je lippen eerst iets matteren met een poeder. Het zorgt er voor dat je lippen iets stroever worden en hierdoor blijft je lipstick langer op zijn plek. Je kunt er ook nog voor kiezen nadat je de lipstick heb aangebracht de lipstick extra af te poederen met een transparante poeder. Op die manier is de kans nog groter dat je lipstick het nóg langer vol houdt.

Longlasting lipstick

Longlasting lipstick is natuurlijk de makkelijkste manier om er voor te zorgen dat je lipstick lekker lang blijft zitten. Er is alleen wel een nadeel; van longlasting lipstick kunnen  je lippen een beetje droog worden. Verzorg je lippen daarom goed met een lippenbalsem, zo voorkom je scheurtjes in je lippen.

longlasting lipstick
Morphe Matte Liquid Lipstick Peanut, Jeffree Star Cosmetics Lip Ammunition – Ex-Supermodel, Anastasia Beverly Hills Matte Lipstick – Rosewood, Milani Color Statement Moisture Matte Lipstick – 74 Matte Darling, Morphe Cream Lipstick Rebound, Jeffree Star Cosmetics Velour Liquid Lipstick – Prom Night

Eten en drinken

Je kunt natuurlijk moeilijk de hele dag niks eten of drinken, maar wat wel kan is een beetje opletten tijdens het eten en drinken. Zo zou je bijvoorbeeld uit een rietje kunnen drinken; op die manier gaat je lipstick ook al minder snel van je lippen af. Je kunt ook je lippen een beetje deppen met een servet voordat je gaat beginnen met eten. Je kunt natuurlijk niet verwachten dat na een volledig menu alle lipstick er nog op zit, maar ach even je lipstick bij werken en je kunt er weer tegenaan!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.