Freeze… in the name of beauty

huiverouderingsproces

Huh wat? Freeze? Je hoort het goed. Je kunt het hierbij hebben over het vertragen van het huidverouderingsproces, maar ook beauty gecombineerd met cryonisme. En dat laatste is nu net hetgeen waar wij het in dit artikel over gaan hebben!

In het kort

Cryonisme staat eigenlijk voor een procedure waarbij mensen die klinisch dood zijn, worden ingevroren. Het lichaam wordt dan behandeld op een bepaalde manier en afgekoeld tot de temperatuur van -196C, waardoor het onmogelijk is voor het lichaam om te bederven. Het gehele idee erachter is dat er vertrouwd wordt op de toekomstige wetenschap en dat de mensen die dit proces zijn ondergaan weer tot leven gebracht kunnen worden. Nu denk je waarschijnlijk: wat heeft dit met beauty te maken? In de beautyindustrie wordt cryo-therapie gebruikt voor het verkrijgen van een jonger uiterlijk en een interne boost.

Cryotherapie

Cryotherapie is een methode waarbij het lichaam inclusief het hoofd blootgesteld wordt aan extreme kou. Deze methode is uitgevonden in 1978 in Japan met als doel reuma te behandelen. Nu het breder geaccepteerd is, heeft deze therapie een nieuwe draai gekregen.  In de loop van de jaren is namelijk uit onderzoek en studie gebleken dat de kou ons immuunsysteem versterkt. En dat niet alleen, het heeft vele voordelen. Zo wordt bijvoorbeeld het verouderingsproces van de huid hierdoor vertraagd, wordt acne en rosacea verminderd, kan het voor versteviging van de huid zorgen en cellulitis doen verminderen. Sounds almost too good to be true?

Toch kan zo’n therapie wel wat duurder en niet direct voor de hand liggend zijn. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je thuis niet de crea-bea uit kunt hangen. The Make Up Spot heeft een paar leuke DIY-cryo-inspired tips voor jou om thuis eens uit te testen!

  • Ice, ice, baby.

Iets wat iedereen vooral in de warmere periodes in hun vrieslade heeft liggen: een tray met ijsklontjes. Niet alleen is dit uitstekend om een verkoelend drankje te creëren, je kunt dit voor meer dingen gebruiken. Met als voorbeeld: ’s ochtends vroeg worden veel mensen wakker met het gevoel van opgezwollen sleepy eyes. Geen nood! Even met een ijsklontje in een doek over de wallen heen gaan zorgt ervoor dat het de zwelling verminderd.  

Verder kun je het ook gebruiken om het gezicht een betere bloedcirculatie te geven, dit is namelijk erg belangrijk om zowel voedings- als afvalstoffen door het lichaam te voeren. De kou van een ijsklont zorgt ervoor dat de bloedvaten verbreden, zodat hier sneller en meer bloed doorheen kan stromen. Je gezicht ziet er dan binnen no-time healthy en stralend uit!

huiverouderingsproces
  • Smeren met die handel

Het huidverouderingsproces kun je helaas niet bevriezen, maar met het vertragen van dit proces kom je ook ver! Daarom kun je eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen met het smeren van anti-aging crèmes. De meeste anti-aging crèmes bevatten namelijk een samenstelling van ingrediënten die zowel de celvernieuwing stimuleren en ‘de dode huidcellen’ die de huid er doffer uit laten zien verwijderen/verdunnen. De Dr Dennis Gross Alpha Beta Exfoliating Moisturizer versterkt de huidbarrière en ondersteunt, voedt en hydrateert de huid waar dat nodig is. Smeren met een anti-aging crème resulteert daarom ook in een betere huidtextuur op langer termijn. Yes please!

huiverouderingsproces
  • Gezichtsmaskers en scrubs

Eens in de zoveel tijd even jezelf lekker pamperen met een gezichtsmasker of het gezicht verlossen van de dode huidcellen door te scrubben. Dat is zo nu en dan gewoon echt nodig wil je de kwaliteit van de huid behouden. Zo hebben wij ook een mooie range van gezichtsmaskers die de huid verstevigen, zoals de Pixi GLOW Glycolic Boost, dat is voorzien van een geconcentreerd serum van glycolzuur, hyaluronzuur en kruidenextracten voor het behouden van de kwaliteit van de huid én verbeteren van de teint.

Scrubs gebruik je voor het aanpakken van de dode huidcellen. Zo gebruik je de Alpha-H Micro Cleanse Super Scrub om de dode huidcellen los te weken, de huid diep te reinigen en de doorbloeding te stimuleren. Daarnaast is deze scrub ook voorzien van een hoge dosis (12%) glycolzuur, dat uitstekend is voor het ‘freezen’ van het huidverouderingsproces.

huiverouderingsproces

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.