Wat voor effect heeft blauw licht op jouw huid?

blauw licht

Graven door al je dagelijkse mailtjes, de updates van je vrienden op Facebook checken, lekker kletsen met mama op Whatsapp en natuurlijk niet vergeten de nieuwste afleveringen van je fave serie checken. Hieruit kunnen we allemaal concluderen dat het mobieltje anno 2019 eigenlijk een standaard gebruiksvoorwerp is. Maar door elke keer met het gezicht bovenop de schermen te zitten, wordt de huid vaker geconfronteerd met blauw licht en dit brengt toch de mogelijke nadelen met zich mee.

Wat is dat, blauw licht?

Blauw licht is een term die je vast wel vaker hebt horen vallen. Velen kennen het eerder vanuit de technologische gadgets, zoals televisieschermen, het mobieltje of de computer. Blauw licht ( ook wel High Energy Visible Light genoemd ) is te onderscheiden in twee verschillende soorten: kunstmatig blauw licht en natuurlijk blauw licht. Natuurlijk blauw licht is iets waar we vaak mee te maken hebben: dit komt ter sprake als de nacht overvloeit naar de dag. Het zorgt ervoor dat het slaaphormoon melatonine afgeremd wordt waardoor je je energieker voelt, het zorgt voor een goed humeur en hogere productiviteit. Daartegenover is kunstmatig blauw licht afkomstig van digitale apparaten. Het is sterker dan natuurlijke UV-stralen en zorgt er ook voor dat de slijtage van de ogen versneld wordt, dat de huid sneller verouderd en het kan ook voor huidbeschadigingen zorgen.

blauw licht

Hoe bescherm je de huid?

Als je de huid goed verzorgt, kun je er langer van genieten. Omdat wij elke dag te maken hebben met blauw licht, is het nog niet eens zo’n slecht idee om eens even te kijken naar opties om jezelf tegen de schadelijke kant van blauw licht te beschermen. Door bijvoorbeeld een beschermlaagje over het scherm van je telefoon te doen met een filter dat je beschermt tegen blauw licht of om gezicht crèmes of serums te gebruiken die de huid beschermt tegen de schadelijke hoeveelheid waar je dagelijks mee te maken krijgt.

Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van de Alpha-H Essential Skin Perfecting Moisturiser SPF15. Dit is namelijk een licht getinte dagcrème wat een klinische werking heeft op de schadelijke invloeden van blauw licht, vrije radicalen, collageen afbraak en pigmentatie. Daarentegen heeft deze crème ook een beschermingssysteem genaamd pollushield™ wat de huid 6 uur lang beschermt tegen onderanderen vervuilende stoffen die in de lucht hangen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.