Hoe werkt baking?

baking

Je hebt er vast wel eens wat over gehoord of gezien op Instagram en YouTube: baking. Baking is een techniek die veel wordt gebruikt door make-up artists en beautyguru’s, maar hoe werkt baking nu eigenlijk precies? Wij leggen het jou uit!

Setting powder kiezen

Kies eerst setting powder die bij je huidskleur past. Bijvoorbeeld banana powder, deze wordt vaak gebruikt voor baking. Behalve als je een hele lichte huid hebt, want voor een lichte huid is banana powder te gepigmenteerd. Heb je een lichte huid dan kun je gaan voor een lichte kleur setting powder. Heb je een donkere huid dan kun je gaan voor een donkerdere kleur dan de banana powder.

Wat is baken

Baken houdt in dat je poeder laat intrekken op bepaalde plekken van je gezicht om het langer op zijn plek te houden. Naast dat de poeder alles netjes op zijn plek houdt, is het tegelijkertijd ook een onderdeel van shapen. Je gezicht ziet er dan namelijk sharper uit, dit komt doordat het op die plekken iets lichter wordt.

baking
Inglot Translucent Loose Powder – 211, Inglot Translucent Loose Powder – 217 (Banana Powder), Inglot Translucent Loose Powder – 216

Hoe moet je baken?

Baken is niet heel moeilijk en is ook makkelijk op te nemen in je beautyroutine. Breng met een kwast de setting powder aan op de plekken waar het bij jou nodig is. Bijvoorbeeld op de neus, kin, onder je ogen en onder je jukbeenderen. Laat dit een tijdje zitten, ongeveer 5 tot 10 minuten. Als je het product langer laat intrekken is er een kans dat je huid er op die plek heel droog uit kan zien en dat is natuurlijk niet wat je wil. Na die 5 tot 10 minuten kun je de setting powder weghalen met een zachte poederkwast en tadaa: je huid is nu echt on fleek!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.