How to: huidtype bepalen

Goede huidverzorging begint bij het weten van je huidtype. Alle producten zijn namelijk afgestemd op een bepaald type huid. Zo heeft natuurlijk een droge huid iets andere verzorging nodig als een normale huid. Gebruik je per ongeluk producten voor een ander huidtype kan het soms slecht uitpakken. Ga maar eens na wat het effect zou kunnen zijn als je een vettere crème voor de droge huid aanbrengt op een vette huid. Precies! Ik ga je een trucje leren hoe je snel en makkelijk je huidtype kan bepalen maar eerst gaan we de verschillende huidtypen van elkaar onderscheiden!

 

Droog:

Een droge huid voelt snel trekkerig aan door een tekort aan talg. Vooral na aanraking met water. Smeer je de huid niet in, kunnen er schilfertjes ontstaan. De teint is vaak dof van kleur en de poriën zijn totaal niet zichtbaar.

 

Normaal:

Een normale huid voelt zacht aan en is egaal van kleur. Dit type huid is ideaal en komt daardoor weinig voor. Poriën zijn zichtbaar en de talgproductie is normaal.

 

Vet:

Een vette huid heeft een dun glanslaagje over de huid die wordt veroorzaakt door het teveel aan talg. Poriën zijn heel erg zichtbaar en soms zelfs vergroot. Omdat een vette huid wat dikker is, heeft het vaak een vale teint.

 

Gecombineerd:

Een gecombineerde huid heeft een combinatie van bovenstaande huidtypen. Veelal vallen de wangen en de t-zone in een ander type. Dit kan bijvoorbeeld een combi zijn van droge wangen en een normale t-zone of normale wangen en een vette t-zone.

 

 

De huidtypen hebben we gehad en nu ga ik verder over de vochtarme huid. Een groot fabel is dat een droge huid hetzelfde is als een vochtarme huid! Huidtypen worden namelijk bepaald o.b.v. de hoeveelheid talg in je huid en staat dus los van vocht. Naast je huidtype kun je ook je vochtgehalte bepalen. Uit verschillende tests blijkt dat bijna 80% een vocht tekort heeft. Grote kans dus dat jij dat ook hebt. Ieder huidtype kan vochtarm zijn. Zelfs de vette huid!

 

De truc om je huidtype te bepalen:

 

Het beste is om de test in de ochtend uit te voeren. Het is belangrijk dat je huid volledig gereinigd is. Reinig ‘s avonds volgens je eigen ritueel je huid en de ochtend erna alleen met water. Smeer het nog niet in! Nu pak je een glas uit je keukenkastje. Druk deze voorzichtig tegen de huid aan. Als het goed is ontstaat er een klein laagje op het glas. Als je een droge huid hebt zie je bijna geen afdruk. Bij een normale huid is deze normaal zichtbaar en bij een vette huid zie je ook echt een hele glimmende vette laag. Om helemaal zeker te zijn van je huidtype kijk je ook nog eens goed naar je poriën en vergelijk deze met de omschrijving hierboven.

 

Voilá! Je huidtype heb je bepaald en nu op naar goed passende verzorgingsproducten!

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.