Make-upkwasten voor beginners

Ben je van plan om voor het eerst make-up kwasten te gaan kopen en heb je geen idee welke handig zijn? Make-up kwasten zijn er in allerlei soorten en maten. Verschillende haarsoorten worden gebruikt en iedere kwast heeft zijn eigen functie. Welke moet je nemen en welke heb je nou echt nodig?

Er zijn zoveel verschillende geavanceerde kwasten in de markt die je als beginner nog helemaal niet nodig hebt! Als je voor het eerst kwasten gaat kopen is het verstandig om eerst na te denken waarvoor deze gaat gebruiken. Zo kun je van te voren een soort lijstje maken voor een standaard look en weet je ook meteen hoeveel en welke kwasten je nodig hebt. Bijvoorbeeld; je draagt vloeibare foundation, gebruikt bronzer en blush en je gebruikt oogschaduw. Hiervoor heb je in principe maximaal 5 kwasten nodig en kom je echt al een heel eind want sommige kwasten zijn multifunctioneel en kunnen voor verschillende doelen gebruikt worden.

Start eerst met basiskwasten. Na een tijdje kun je altijd nog uitbreiden met luxere en specifieke kwasten als dat nodig is. Met basiskwasten bedoel ik de foundationkwast, poederkwast, bronzer/ blushkwast, oogschaduwkwast en blendkwast.

Foundationkwast:

De foundationkwast is vaak een langwerpige kwast met lange haren speciaal ontwikkeld om vloeibare foundation mooi en gelijkmatig te verdelen. Naast foundation kan de kwast ook gebruikt worden om concealer en gezichtsmaskers aan te brengen!

Poederkwast:

Draag je liever alleen poeder of je wilt je foundation iets matteren met poeder? Dan zit je met deze kwast helemaal goed. Een poederkwast voelt vaal heel zacht en fluffy aan omdat de haren wat minder dicht op elkaar zitten. Hierdoor pakt het iets minder poeder op uit het doosje en krijg je een subtiel laagje over je gezicht. Deze kwast kan ook voor bronzer gebruikt worden.

Blushkwast:

Een blushkwast is een kleinere poederkwast met een speciale vorm waardoor je goed je gezichtscontouren kunt volgen voor een mooie en gelijkmatige verdeling. Ook de blushkwast is multifuntioneel en ook gebruikt worden om bronzer en highlighter aan te brengen.

Oogschaduwkwast:

Een platte standaard kwast om oogschaduw op je ooglid aan te brengen. De haren zitten dicht bij elkaar waardoor je makkelijk veel oogschaduw kunt oppakken uit je doosje.

Blendkwast:

Deze kwast is luchtig, langwerpig en ovaal van vorm in tegenstelling tot de standaard oogschaduwkwast. Hiermee kun je oogschaduw vervagen en mooi in elkaar over laten lopen.

Kant en klare setjes

Als je het lastig vind om zelf je kwasten bij elkaar te zoeken, zijn er tegenwoordig ook al basis kwastensets verkrijgbaar. Bovenstaande kwasten zitten daar altijd in en soms aangevuld met een wenkbrauw en eyeliner kwastje. Hier heb je als beginner voorlopig echt genoeg aan!

Ik zelf ben ook ooit met maar 5 kwasten gestart en heb daar in de loop der jaren veel verschillende soorten aan toegevoegd! In het begin kan het even een flinke investering zijn maar als je voorzichtig met hen omgaat en regelmatig een wasbeurt geeft, gaan ze jaren mee!

Lilian

[showocproducts id=6579,482,491,494,2206,4760,3566]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.