Mijn haargeheim voor blond haar zonder gele gloed

De blonde dames onder ons zullen vast kunnen beamen dat ons zonnige haarkleurtje soms de neiging heeft om een gele, of soms zelfs oranje, gloed te hebben. Not so charming als je ‘t mij vraagt. Maar ik heb nu de oplossing!

Helaas, ik moet toegeven dat ik zo iemand ben die geregeld last heeft van een gele gloed over mijn blonde haar, al dan niet doordat ik het zelf geverfd heb. Zeker in de zomer, wanneer het zonnetje de kleur nog net een tikkie lichter maakt, is een gele gloed geen uitzondering. Persoonlijk heb ik liever een wat neutralere blonde kleur (wie niet?) omdat dit natuurlijker overkomt. Maar hoe zorg je er nou dat blonde lokken hun mooie kleur behouden, zonder dat ze te geel of te oranje te worden?

blond

De oplossing hiervoor is zilvershampoo. Nu zijn er niet bizar veel van dit soort shampoo’s te koop en de vraagt blijft altijd of een shampoo effectief genoeg is om jouw lokken mooi blond en stralend te maken.

4

Ik heb een shampoo gevonden die wél werkt! Ik heb het over de Lee Stafford Beach Blondes Shampoo en Conditioner. Deze frist je haar op en maakt jouw blondje haartjes zoals ze horen te zijn.

1

Dit komt door de violettinten die de producten bevatten. Violet is de tegenhanger van geel en kan deze kleur dus heel goed neutraliseren. Je kunt het vergelijken met colour correctors voor je gezicht: heb je bijvoorbeeld grijze of paarse kringen, dan kun je dit neutraliseren met een gele corrector. Bij je haar werkt het precies hetzelfde, nu neutraliseer je dus geel met paars.

2

De producten zijn verrijkt met een Pro-Blonde-complex dat panthenol, kamille en moringaboomextracten bevat. Deze ingrediënten zorgen voor een mooie glans en een gezonde uitstraling van jouw haar. De shampoo is donkerpaars zoals je ziet. Dit trekt de gele en oranje tinten uit je haar en maakt je haar dus koeler van kleur. Het is niet de bedoeling om de shampoo iedere keer te gebruiken als je je haar wast, een keer per week is voldoende totdat jouw haar weer de juiste kleur heeft.

3

Een product van Lee Stafford waar ik ook helemaal fan van ben is de Protection Shine Mist, een spray die je haar beschermt tegen hitteproducten. Hij vernevelt bijzonder prettig, inderdaad echt als een mist, en beschermt mijn haar tegen de warmte van de fohn. Zo hoef ik niet bang te zijn dat mijn van zichzelf nogal broze haar beschadigd raakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.