Serums! Welke past bij mijn huidtype en hoe kies ik de beste?

serums

De herfst is in volle gang en met dit weer kan onze huid wel een extra boost gebruiken. Wil jij een uitgedroogde huid voorkomen? Sla een serum dan niet over in je skincare routine. In dit blog lees je alles over serums en het gebruik ervan!

Wat is een serum?

Een serum is een gezichtsverzorgingsproduct met een hoge concentratie aan actieve bestanddelen, bijvoorbeeld niacinamide, salicylzuur of hyaluronzuur. Een serum is bedoeld om een specifiek huidprobleem aan te pakken. Je brengt het aan nadat je je huid hebt gereinigd, hierdoor kan het serum nog dieper in de huid worden opgenomen.

Waarom een serum gebruiken?

Een serum geeft een hydratatie boost aan de droge huid. Buiten het mooi houden en hydrateren van de huid, zorgt een serum er ook voor dat de overige verzorgingsproducten beter door de huid worden opgenomen. Serums kunnen ook huidproblemen zoals acne of huidveroudering aanpakken.

Hoe gebruik je een serum?

Een serum kun je het beste aanbrengen op een gereinigde en droge huid. Omdat een serum hoog geconcentreerd is, heb je maar een kleine hoeveelheid nodig. Breng het serum aan en masseer dit zachtjes in de huid. Laat dit vervolgens goed intrekken. Een serum kun je zowel ’s ochtends als ’s avonds aanbrengen, vóór je dag- of nachtverzorging.

Hoe kies je het juiste serum?

De keuze van je serum hangt af van welk huidprobleem je wilt behandelen. Er zijn verschillende huidproblemen:

  • Rimpels en huidveroudering
  • Acne, puistjes, Mee-eters
  • Droge huid
  • Pigmentvlekken

Heb je last van rimpels, fijne lijntjes en huidveroudering? Kies dan voor een serum met vitamine E, bijvoorbeeld de Embryolisse Serum Anti-Aging Redensifiant. Vitamine E bevat krachtige herstellende bestanddelen met antioxidanten, dit stimuleert de collageenproductie en helpt bij het verstevigen van de huidtextuur.

serums
Embryolisse Serum Anti-Aging Redensifiant

Heb je een onrustige en onzuivere huid en wil je dit graag goed behandelen? Ga dan voor een serum met salicylzuur. Dit exfolieert de huid en zorgt ervoor dat verstopte poriën en dode huidcellen verdwijnen. Bestaande acne trekt snel weg en nieuwe acne wordt hiermee voorkomen.

Voor een droge huid kun je het beste een serum kiezen die goed hydrateerd, bijvoorbeeld de Alpha-H Vitamine B Serum. Dit serum is ideaal voor een vochtarme huid en helpt dagelijks vochtverlies te compenseren. Ook bouwt het een intern vochtreservoir op.

serums
Alpha-H Vitamine B Serum
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.