Gebroken make-up: hoe fix je dit?

gebroken make-up

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je bent te laat voor een afspraak, maar je bent nog niet klaar met je make-up. In alle chaos laat je je highlighterpoeder vallen en je raad het al: kapot. Ben je nu benieuwd hoe je dit het beste kunt oplossen? Lees sneel verder en leer de veiligste manier om je gebroken make-up te redden!

 1. Doe in een kom en druk plat
  Wat je als eerste moet doen als je een poederproduct laat vallen is de gebroken stukken in een kommetje doen. Gebruik vervolgens de bolle kant van een lepel om alle brokken plat te drukken. Leg de lepel niet gelijk weg: deze heb je later nog nodig!
 2. Gebruik pure alcohol
  Een van de meest gebruikte producten voor dit soort scenario’s is pure alcohol. Je koopt dit gewoon in een flesje bij de drogisterij. Je doet een paar druppels van het alcohol in het kommetje en gebruikt de lepel om alles goed te mengen.
 3. Terug gieten
  Nadat alles goed is gemengd giet je het terug in het doosje (of waar je gebroken make-up in zat). Pak vervolgens een stukje keukenpapier, dit gebruik je om het overgebleven alcohol op te nemen en de poeder plat te drukken. Je kunt de lepel nog gebruiken om enige lucht eruit te drukken. Zorg wel dat je het keukenpapier nog op de poeder hebt liggen.
 4. 24 uur wachten
  Laat de poeder nu 24 uur drogen. Daarna is het klaar om weer gebruikt te worden!
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.