Superfruit of the week: perzik

Perzik

Een mooie rood-oranje vrucht met een donzig omhulsel en heerlijke zoete smaakexplosie zodra er ook maar één hap van genomen wordt. Vandaag staat de prachtige perzik in de spotlights, want: het is weer tijd voor een superfruit of the week artikel!

De perzik mocht niet missen uit de serie van superfruits, het gaat hier namelijk om een vrucht die veelvuldig gebruikt wordt in ontzettend veel beautyproducten. Ken je de omschrijving een perzikzachte huid hebben? Juist. Dat ze nou refereren naar de perzik is ook niet voor niks. De perzik zelf heeft een donzig jasje en is daarom ook zacht van buiten, maar de vrucht bevat zelf ingrediënten die jou op langere termijn een babyhuidje kunnen geven. Alweer een vrucht die het waard is om even uit te testen in jouw skincare-routine!

De voordelen van de perzik                   

De perzik kun je voor zóveel dingen gebruiken: verwerkt in heerlijke gerechten, taartjes, ijs, dranken en de vrucht zelf eten of gebruiken kan natuurlijk ook. Een perzik heeft voordelige effecten voor jouw huid of make-up look. Allereerst is het, net zoals de vorige superfruits, ook rijk aan vitamine C en vitamine A, beiden een belangrijke vitamine. Vitamine C speelt een rol bij de collageenproductie en vitamine A bij het immuunsysteem.

Skincare

Perzik is een ingrediënt dat veel voorkomt in huidverzorgingsproducten. Zo heeft The Make Up Spot ook een breed scala aan beauty- en skincare producten die perzik bevatten. Check it out!

Burt’s Bees Scrub Deep Pore Peach & Willow

Perzik

Deze volledig natuurlijke scrub van Burt’s Bees verwijdert vuil, olie en dode huidcellen. In deze scrub zit fijn gemalen perzikpit wat de huid mooi egaliseert en verzacht. De huid voelt na het gebruiken van de scrub heerlijk schoon en gevoed aan.

Jeffree Star Cosmetics Family Collection Velour Lip Scrub – Peach Popsicle

Perzik

Nog een scrub maar ditmaal met een zoete lolliegeur én specifiek voor de tere huid van de lippen. Deze scrub maakt je helemaal ready voor jouw favoriete lipkleur.

Tony Moly Mini Fruit Lip Balm Peach

Perzik

Na een lipscrub hoort natuurlijk ook een goede lippenbalsem! De Tony Moly Mini Fruit Lip Balm Peach is een méga cute lippenbalsem dat het uiterlijk van een perzik heeft. De textuur is creamy, het heeft een heerlijke zoete geur en bevat SPF15.

Gerard Cosmetics Slay Away The Day Makeup Removing Balm – Peach

Perzik

Opzoek naar een krachtige make-up reiniger? Dan zou de Slay Away The Day Makeup Removing Balm van Gerard Cosmetics perfect zijn voor jou. Deze reinigingsbalm met zoete perzikgeur verwijdert waterproof make-up gemakkelijk en verzorgt ook nog eens de huid na gebruik door de toegevoegde kokosolie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.