Waarom zorgen sommige lippenbalsems júist voor droge lippen?

lippenbalsems

Lippenbalsem: de must-have voor ieder toilettasje. Ze zijn er in alle soorten en maten: tubes, blikken en potjes. Makkelijk mee te nemen en ook verkrijgbaar in een mega range aan geuren. Toch lijken sommige lippenbalsems niet helemaal hun werk te doen en laten zij de lippen zelfs droger achter. Súper vervelend natuurlijk. Hoe komt dat toch?

Eigenlijk is het altijd wel tijd voor lippenbalsem: even voordat je je bed in stapt een laagje aanbrengen zodat je de volgende dag wakker wordt met heerlijke zachte lippen of wanneer je onderweg bent naar werk of school en de lippen gewoon wat ruw aanvoelen. Natuurlijk merk je er net iets meer van tijdens de koudere periodes, maar ook in de zomer wil je de lippen lekker soepel houden en beschermen tegen de schadelijke invloeden zoals UV-stralingen van de zon. Er zijn in ieder geval ontzettend veel soorten lippenbalsems die beweren de lippen goed te verzorgen. Maar waarom voelen de lippen met sommige balsems dan nog droger aan?

De belangrijkste ingrediënten in lippenbalsems

Lippenbalsems hebben over het algemeen ingrediënten die met elkaar overeenkomen. De meeste balsems bevatten namelijk in de eerste instantie een vettige substantie dat als smeersel dient voor de schrale lippen. Dit is meestal bijenwas of vaseline. Daarnaast zitten er meestal ook aroma’s, geurstoffen, minerale oliën en af en toe vitamines in.

Verslavend

De naam zegt het al: een balsem voor de lippen. Zo’n lippenbalsem hoort de lippen te beschermen en te verzorgen, maar tegelijkertijd zijn er ook theorieën over dat lippenbalsems een verslavende werking kunnen hebben op de lippen. Deze verslavende werking komt door verschillende ingrediënten die voor irritatie op de lippen kunnen zorgen. Het is daarom belangrijk dat je niet een lippenbalsem kiest met te veel parfum, alcohol of parabenen. De irritatie door onder anderen deze ingrediënten zorgen er uiteindelijk voor dat jij continue het gevoel hebt dat je moet blijven smeren.

Goede lippenbalsems

The Make Up Spot heeft een gevarieerd assortiment met lippenbalsems in iedere vorm en maat!

Firsy Aid Beauty Ultra Repair Lip Therapy

lippenbalsems

Deze lippenbalsem helpt de lippen hydrateren en bescherming. Deze balsem met semi-matte finish is vrij van alcohol, parfum, minerale oliën en bevat geen kunstmatige kleurstoffen en gluten.

Dr. Paw Paw Original Clear Balm

lippenbalsems

Volledig natuurlijke ingrediënten: daar bestaat de multifunctionele Dr. Paw Paw Original Clear Balm uit. De vrucht Pawpaw is het hoofdingrediënt van deze balsem wat de huid verzorgt, hydrateert en herstelt.

Korres Guave Lip Butter

lippenbalsems

De Korres Guave Lip Butter heeft een boterachtige textuur en smelt op de lippen. De mix van sheaboter en rijstwax zorgt ervoor dat de lippen diep gehydrateerd zijn. Ook deze lip butter is vrij van minerale oliën en siliconen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.