Wat doet een peeling met je huid?

peelings

Je hebt er vast eens van gehoord: een peeling voor het gezicht. Maar wat is een peeling eigenlijk? En wat doet dit precies voor je huid? In dit blogartikel legt The Make Up Spot het uit!

Wat is een peeling?

Een peeling is een intensieve exfoliatie met een hoge concentratie van zuren, bijvoorbeeld salicylzuur of fruitzuur. Hierdoor weken de dode huidcellen makkelijker los van de huid. Een peeling zorgt ervoor dat onzuiverheden, zoals acne, mee-eters of littekens worden verminderd. Verder bevat het hogere concentraties zuren dan een exfoliant.

Wat doet een peeling met je huid?

Er zijn verschillende soorten peelings met ieder zijn eigen werking. Elke peeling bevat andere zuren, bijvoorbeeld glycolzuur, salicylzuur of hyaluronzuur. Elk zuur wordt gebruikt voor een ander specifiek huidprobleem. Hyaluronzuur wordt gebruikt om de vochtarme huid een boost te geven en te verstevigen. Salicylzuur is goed voor de onzuivere huid, deze verwijderd vetten waardoor het verstopte poriën voorkomt. Glycolzuur werkt tot slot goed tegen rimpels en fijne lijntjes.

De vloeistof van de peeling zorgt ervoor dat de dode huidcellen van de bovenste huidlaag worden verwijderd. Dode huidcellen zorgen ervoor dat de huid er dof uitziet, maar ook stug aanvoelt. Een peeling stimuleert de celdeling waardoor nieuwe cellen zichtbaar worden, hierdoor wordt je huid egaler en zal het er stralender uitzien!

Omdat peelings hoge concentraties zuren bevatten, is het het beste om dit niet meer dan twee keer per week te gebruiken. Bij vaker gebruik kan het huidirritaties veroorzaken.

Peelings

Ben je op zoek naar een peeling met hyaluronzuur? Ga dan voor de Peter Thomas Roth Firmx Peeling Gel. Deze helpt de hydratatie te verbeteren.

peelings
Peter Thomas Roth Firmx Peeling Gel

Een goede peeling met glycolzuur is de Malin+Goetz Resurfacing Glycolic Pads. Dit zijn exfoliërende pads die helpen bij het egaliseren van fijne lijntjes en het verbeten van de huidtextuur.

peelings
Malin+ Goetz Resurfacing Glycolic Pads

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.