Wat is de juiste volgorde van een goede skincare routine?

skincare routine

Van cleanser tot exfoliant en van toner tot moisturizer. De mogelijkheden zijn eindeloos! Maar hoe en in welke volgorde gebruiken we deze huidverzorgingsproducten nu eigenlijk? The Make Up Spot vertelt je er alles over!

 1. Cleanser

  De eerste stap van een goede skincare routine is het reinigen van je huid. Dit kun je doen met twee soorten cleansers: een cleanser op oliebasis en een cleanser op waterbasis. Voor het verwijderen van make-up en zonnebrandcrème gebruik je een cleanser op oliebasis. Voor het verwijderen van vuil en overtollig talg gebruik je een cleanser op waterbasis.

 2. Exfoliant

  De tweede stap van een goede skincare routine is het exfoliëren van de huid. Met een exfoliant verwijder je dode huidcellen. Hiermee voorkom je verstopte poriën en puistjes en de producten die je na het exfoliëren gebruikt zullen beter worden opgenomen door de huid. Een exfoliant gebruik je 1 tot 3 keer per week. Tip: De Gallinée Prebiotic Face Mask & Scrub, een masker en exfoliant in één.

  skincare routine

 3. Toner

  De derde stap is het gebruiken van een toner. Een toner helpt bij het in balans houden van de PH-waarde van je huid en het zorgt ervoor dat deze gehydrateerd blijft. Ook zorgt een toner ervoor dat de producten die nog volgen beter worden opgenomen door de huid. Tip: De Pixi Glow Tonic, deze zorgt voor een stralende huid.
  skincare routine

 4. Serum

  De volgende stap in een goede skincare routine is het aanbrengen van een serum. Er zijn verschillende soorten serums met elk een eigen werking. Welk serum je moet gebruiken is afhankelijk van wat jouw huid nodig heeft. De Pixi Clarity Concentrate is perfect voor de gemengde huid.

  skincare routine

 5. Moisturizer

  De één na laatste stap is het aanbrengen van een moisturizer. Deze stap is erg belangrijk. De juiste moisturizer zorgt voor hydratatie en voeding. Ook herstelt het droge en schrale plekjes. De Embryolisse Lait-Crème Concentrè gezichtscrème werkt super voor een (extreem) droge huid!

 6. SPF

  De laatste en belangrijkste stap is het aanbrengen van een product met een hoge SPF. Waarom? Omdat je huid dan optimaal wordt beschermd tegen UVA-stralen, óók in de winter. Ga dus nooit de deur uit zonder SPF! Een aanrader is de Alpha-H Protection Plus Daily SPF50+. Dit is een moisturizer, UVA/UVB-filter en primer in één!

Één reactie

 1. Marie schreef:

  Bedankt voor de duidelijke info, super fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.