Zo creëer je de perfecte foundation finish!

foundation

Je hebt veel tijd in je make-up gestoken, maar eenmaal buiten in het daglicht ben je toch niet tevreden over je de finish van je foundation. Je had nog zo je best gedaan, maar hoe krijg je dan die flawless finish?

Foundation kleur en ondertoon kiezen

Het is niet altijd makkelijk om de juiste kleur en ondertoon van je foundation te vinden. Neem sowieso de tijd voor het kiezen van een foundation en vraag eventueel een medewerker van The Make Up Spot om je te helpen de beste kleur te kiezen. Dit gebeurt op basis van je ondertoon. Dit kan zijn een koele, warme of neutrale ondertoon. Test de foundation niet op je hand, maar op het gezicht en vergeet niet te kijken of de kleur ook matcht met je hals. Ga voor de kleur die het dichtst bij je huidskleur komt zodat er bijna geen verschil te zien is. Dan heb je een echte match!

foundation

Foundation soort

Je wil natuurlijk wel dat je foundation goed blijft zitten. Ga daarom voor een foundation die bij de huid past. Heb je een droge of een vette huid? Heb je liever een stick of liquid foundation? Het zijn allemaal dingen waar je op kunt letten bij het kiezen van jouw ideale foundation.

foundation
Real Techniques Miracle Face + Body Sponge, Morphe M6 Pro Flat Buffer Brush, Sigma F80 – Flat Kabuki, Beautyblender Electric Violet Swirl

Tools

De tools die je gebruikt voor het aanbrengen spelen ook een belangrijke rol. Je kunt  bijvoorbeeld gaan voor een make-up sponge of een foundationkwast. Bij het gebruik van een foundationkwast breng je de foundation aan in ronddraaiende bewegingen. Op die manier zorg je er voor dat je geen strepen of vlekken creëert. Wanneer je een make-up sponge gebruikt dep je de foundation als het ware in de huid. Voordat je de foundation aanbrengt op je gezicht kun je eerst ook een beetje op je hand doen, op deze manier kun je de hoeveelheid beter bepalen.

Poeder nodig?

Het is niet altijd nodig om een poeder te gebruiken om je foundation mee te setten. Het kan er soms gauw wat cakey uit komen te zien. Het glanzende effect kun je natuurlijk weghalen met wat poeder, maar gebruik niet te veel. Een setting spray of een facemist doet ook wonderen. Met deze producten houd je je foundation ook op zijn plek en creëer je een natuurlijke flawless look.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.