Zo voorkom je dat jouw gezichtscrème gaat rullen

gezichtscrème

Dan denk je een heerlijke en goede dagcrème te hebben die perfect aansluit bij jouw huidtype, gaat deze vervolgens rullen! En dan hebben we het niet over het braden van gehakt. In dit artikel geven we een aantal handige tips waarmee je voorkomt dat jouw gezichtscrème gaat rullen!

Rullen, wat is dat?

Wanneer een dagcrème of verzorgingsproduct gaat rullen, lijkt het alsof de huid het niet absorbeert. Het ligt als het ware als een laag bovenop de huid. En dan wel een soort laag wat lijkt te kruimelen zodra je eroverheen gaat wrijven of een foundation op aanbrengt. Dat is nogal vervelend en kan daarnaast ook je hele look een beetje ruïneren. Geen nood! We’re here to save you with some tips.

Weet waar het aan ligt

Je wilt in de eerste instantie weten waardoor het komt. Zo kan het liggen aan de ingrediënten in de crème of breng je veel te veel aan op de huid. Hiervoor zijn dus meerdere redenen:

Te veel smeren

Één van die redenen kan zijn dat je te veel gezichtscrème aanbrengt op de huid. De huid kan niet direct alle crème absorberen en heeft de tijd nodig om even goed in te trekken. Door het gezicht en de hals meerdere malen in te smeren met een dun laagje, kan het beter de eigenschappen van de gezichtscrème opnemen.

Haastige spoed, is zelden goed.

Geef maar toe: soms heb je gewoon een ochtend waarbij je iets minder tijd hebt. Hierbij wordt de huid even snel gereinigd en wordt de crème er zo opgekwakt. Eigenlijk kon je het hierboven lezen: de huid heeft de tijd nodig om product goed in te laten trekken. Dus realistisch gezien, als je de deur niet uit wilt rennen als een kruimeltaart, is het echt een must om even een paar minuten te wachten voordat je verder gaat met bijvoorbeeld het aanbrengen van een primer of foundation.

Een mismatch van ingrediënten

Zie jouw skincare routine als een soort puzzel: alle stukjes moeten in elkaar passen. Want alle producten die je gebruikt moeten immers ingrediënten bevatten die goed met elkaar gecombineerd kunnen worden. Zo gaan verzorgingsproducten op basis van olie niet samen met producten op waterbasis. Maar als je nu de ingrediënten vitamine A en E met elkaar combineert, dan spreek je weer van een gouden duo, zoals bijvoorbeeld de Alpha-H Multivitamin Super Cream.  Kijk bij het aanschaffen van een crème dus goed naar de ingrediënten.

gezichtscrème

Q: Wat zijn jouw tips bij het vermijden van het rullen van jouw crème?

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.