Zo voorkom je flashbacks!

Een prachtige egale huid zonder ook maar één spoor van onzuiverheid: de droom van iedere beauty liefhebber. Maar wat als een simpele flitsfoto magisch witte vlekken vertoont op je gezicht? Dit kan ons allemaal overkomen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Vandaag laten wij jou weten hoe je deze horror voorkomt.


WHAT IS IT?

Flashback: de naam zegt het eigenlijk al. Licht flitst terug. Net zoals ieder oppervlakte, weerkaatst ook onze huid licht. Dit wordt alleen maar versterkt als je in je dagelijkse beautyroutine ook producten gebruikt die ingrediënten bevatten die dit veroorzaken. Overdag lijkt je look flawless, maar zodra er ook maar één flitser van een camera op jouw gezicht gericht wordt, worden er witte poederachtige vlekken zichtbaar.

THE CAUSE

Er zijn enkele ingrediënten die dit veroorzaken. Hierbij is sprake van onder andere Silica: een mineraal wat vooral in gezichtspoeders voorkomt. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat het product makkelijk over de huid verspreidt, zodat de huid er smooth uitziet en de poriën minder zichtbaar zijn. Ook is dit ingrediënt een onderdeel dat olie en zweet absorbeert. Perfect, zou je denken? Het enige nadeel aan silica, is dat dit ingrediënt meerdere oppervlaktes heeft, die allemaal licht weerkaatsen.

Ook zijn er veel foundations die SPF bevatten. Dit hoeft geen probleem te zijn, sterker nog: overdag is dit alleen maar beter. Maar er kan sprake zijn van chemische SPF en SPF dat titanium dioxide en zinc oxide bevat. Als we spreken over het tweede, hebben we het over mineralen die vooral te vinden zijn in zonnebrandproducten. Naast dat dit de huid tegen UV-straling beschermt, wijkt het ook flitslicht af. Dit resulteert in de witte waas op je gezicht.

HOW TO AVOID

Om flashback te voorkomen, is het vooral belangrijk om te letten op de ingrediënten die in de producten zitten én rekening te houden met de situatie. Overdag is het vaak geen probleem, je hebt dan vooral te maken met natuurlijk licht. Maar als je een fotoshoot hebt, of een avondje gaat stappen en de fotograaf jou en je vriendinnen op de foto zet, dan is je make-up keuze heroverwegen wel zo slim. Wil je geen afscheid nemen van je all-time-fave foundation? Dan kan het zeker geen kwaad om een dun laagje licht gekleurde loose powder aan te brengen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.