De beste shampoo voor jouw haartype

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten shampoo, voor iedere haarsoort ligt er wel een exemplaar in het schap. In dit artikel lees je precies welke shampoo jij nodig hebt!

Je kunt niet elke shampoo gebruiken voor ieder haartype, iets wat veel mensen niet weten. Zo is het overbodig om een shampoo voor krullend haar te gebruiken als je zelf super stijl haar hebt. Je haar zal dan namelijk nooit mooi zitten na het wassen. Het is belangrijk om te weten welke shampoo je nodig hebt bij jouw haartype. The Make Up Spot helpt je bij het vinden van de perfecte shampoo!

Krullend haar

Heb je van nature krullen, dan hebben ze natuurlijk wel de juiste verzorging nodig. Gebruik een shampoo die speciaal gemaakt is voor krullend haar om je mooie krullen de verzorging te geven die ze nodig hebben. Was je haar niet te vaak, less is more! Door teveel te wassen worden je krullen steeds slapper. Gebruik een droogshampoo in plaats van een wasbeurt.

John Masters Organics Lavender Rosemary Shampoo


€ 26,00 
Peter Thomas Roth Mega Rich Shampoo


€ 16,00

Fijn haar

Als je haar erg dun is, slap langs je gezicht hangt en vaak ook snel vet wordt dan heb je meestal dun of fijn haar. Als je een product voor je haar gebruikt wat erg zwaar is krijgt je haar geen volume en zal het altijd slap langs je gezicht blijven hangen. Siliconen in shampoo kunnen je haar vaak zwaar maken, dus kies niet voor een anti-pluis of anti-roos shampoo. Was je haar niet te vaak en gebruik tussen het wassen door een droogshampoo.

Living Proof Full Shampoo


€ 25,99
Leonor Greyl Shampooing au Miel


€ 24,50

Normaal haar

Als je haar altijd goed zit dan heb je eigenlijk niet een specifieke shampoo nodig. Zoek dan een shampoo die je zelf fijn vindt. Was je haar niet te vaak om je haar zo gezond mogelijk te houden.

Living Proof Perfect Hair Day (Phd) Shampoo


€ 25,99
Grown Alchemist Detox Shampoo


€ 35,00

Gekleurd haar

Als je gekleurd haar hebt is het belangrijk om een goede shampoo te gebruiken, om zowel de gezondheid van je haar, als de kleur te behouden. Door je haar te verven beschadig je het haar. Het is dan ook erg belangrijk om het daarna goed te verzorgen. Zo is het handig om een shampoo te kiezen die speciaal gemaakt is voor gekleurd haar.

John Masters Organics Lavender Rosemary Shampoo


€ 26,00
Lee Stafford Bleach Blonde Shampoo


€ 9,45

Pluizig haar

Ontploft en pluist je haar al als je nog geen stap buiten de deur hebt gezet? Dan heb je waarschijnlijk pluizig haar. Kies voor een voedende anti-pluis shampoo die zal ervoor zorgen dat je haar minder zal pluizen.

Living Proof No Frizz Shampoo


€ 25,99
Lee Stafford Frizz Off Shampoo


€ 15,45 

Vet haar

Je haar te vaak wassen is niet goed. Je haar heeft natuurlijke vetten nodig om het gezond en mooi te houden. Maar echt vet haar hebben vindt iedereen verschrikkelijk, sommige hebben hier vaker last van dan anderen. Als je last hebt van vettig haar zou je het kunnen verminderen door een goede shampoo te gebruiken. Je haar wordt snel vettig als je er te vaak aan zit. Doe bijvoorbeeld wat vaker een staart of knotje in, zo kun je niet te vaak aan je haar zitten.

John Masters Organics Zinc & Sage Shampoo With Conditioner


€ 28,00
Grown Alchemist Volume Shampoo


€ 35,00

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.