10 do’s and dont’s voor een flawless face

Bijna iedere make-up drager is op zoek naar het meest natuurlijke en egale effect. Hieronder een paar do’s and don’ts om het beste uit je huid te halen.

1 Schone huid

Dagelijkse reiniging is ontzettend belangrijk. Zorg altijd dat je huid helemaal schoon is voordat je make-up gaat aanbrengen. Een schone huid ziet er nou eenmaal frisser uit en is een goede basis voor een laagje make-up.

2 Slapen

Ga nooit met make-up naar bed. ‘S nachts is je huid in een herstellende fase en deze wordt verstoord als je make-up laat zitten. Poriën raken verstopt en de kans op onzuiverheden neemt toe. Niet bepaald bevorderlijk voor een flawless face. Altijd reinigen dus!

3 Te donker

Een grote misvatting is, dat foundation dient als zelfbruiner. Het is niet de bedoeling dat je met een foundation donkerder lijkt. Een goede kleur matcht perfect met je nek.

4 Water

Water is zooooo belangrijk! Wist je dat 80% van de vrouwen een vochtarme huid heeft? Grote kans dat ook jij dat hebt!

5 Spons

Er zijn talloze kwasten op de markt, maar een vochtige make-up spons geeft het meest natuurlijke resultaat! Het resultaat oogt als een tweede huid en het sponsje zuigt het teveel aan foundation op waardoor er altijd een bescheiden laagje op de huid achterblijft. Het klinkt zonde dat het foundation opzuigt, maar een teveel aan foundation is not done. De Beauty Blender is wat dat betreft onmisbaar in iedere make-up stash!

6 Verschillende kleuren

Je eigen huid bestaat ook niet uit maar één kleur. Breng je alleen maar foundation aan, lijkt je gezicht best vlak. Gebruik je verschillende tinten, ziet dit er veel natuurlijker uit. De meesten denken dat je wanneer je foundation combineert met een lichtere concealer en bronzer, het er eruitziet alsof je veel make-up draagt. Uiteindelijk ziet dit er veel natuurlijker uit!

7 Baking

Baking is helemaal hot and happening nu. Je poedert je huid af met een transparante poeder in combinatie met een natte spons (Beauty Blender). De transparante poeder laat je even zitten (baken) en vervolgens veeg je het overtollige poeder weg. Resultaat: perfect afgepoederde huid zonder eruit te zien als een poederdoos. En… de concealer en foundation blijven perfect op hun plaats!

8 Less is more

Dikke lagen foundation zien er vaak minder mooi uit dan een subtiel laagje. Niets is lelijker dan dat je letterlijk je make-up ziet zitten.

9 Beetje dekking

Foundation moet er ook voor zorgen dat het er natuurlijk uitziet. Kies niet een foundation met een te zware dekking. Hou altijd in je achterhoofd dat té perfect ook niet altijd mooi hoeft te zijn.

10 Vermijd alcohol

In veel verzorgingsproducten zit alcohol en deze moet je proberen te vermijden. Alcohol heeft een uitdrogende eigenschap welke funest is voor de huid.

 

[showocproducts id=6757,3302]

Bron foto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.