3 schoonheidsredenen om te gaan sporten!

Sporten zorgt niet alleen voor een mooie lijn, maar heeft daarnaast ook positief effect op het gebied van beauty! Vaak wordt gezegd, dat gezond haar en een gezonde huid te bereiken is met de juiste cosmetische producten. Hiermee kom je al een heel eind! Wist je dat schoonheid ook letterlijk van binnen kan komen? Met een beetje extra beweging, ga je zeker resultaat zien! 3 schoonheidsredenen op een rijtje om te gaan sporten!

Acne

Een aantal factoren hebben invloed op Acne. Een voorbeeld van zo’n factor is stress. Wanneer je stress hebt, produceert je lichaam Cortisol. Cortisol is een stresshormoon die in staat is om de talgproductie te verhogen. Als je gaat sporten verlaag je het stressniveau en dus ook Cortisol! Dat sporten letterlijk als uitlaatklep wordt gezien, is niet voor niets. In dit geval heeft het een positief effect op de talgproductie. Daarnaast zorgen zware inspanningen ervoor dat je gaat zweten. Zweet bevat o.a. gifstoffen waar je lichaam vanaf wilt. Die gifstoffen raak je dan ook kwijt!

Rimpels

Sporten zorgt ook voor aanmaak van collageen in ons lichaam. Collageen kennen we allemaal vast wel! Het zit namelijk in bijna alle anti-aging producten verwerkt. Collageen is een eiwit dat een belangrijke rol speelt bij het verstevigen van de huid. Alleen al sporten op zich zorgt al voor stevigere en sterkere spieren. Hoe steviger de spier, hoe steviger je huid eruitziet! Zo simpel is het! En als dat dan ook nog eens gepaard gaat met aanmaak van collageen, heb je toch meteen 2 vliegen in 1 klap?

Gezonde huid en haar

Een stralende huid en mooi glanzend haar willen we allemaal wel! Een goede lichamelijke inspanning zorgt voor een betere bloedcirculatie. Hoe beter deze is, hoe meer voedingsstoffen de huid en haar bereiken. Tijdens het sporten wordt je lichaam een beetje rood van kleur. Deze kleur krijg je door de warmte, door de vele bewegingen die je maakt en omdat het lichaam zoveel mogelijk zuurstof en voedingsstoffen wil rond pompen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.