How to: kleuren make-up kiezen

Ik weet dat het heel moeilijk is om de kleuren samen te stellen voor je complete make-up look. Ik heb een aantal handige trucjes die je wellicht een beetje op weg kunnen helpen!

Ondertoon

Als eerste ga ik het hebben over je ondertoon. Je ondertoon is de kleuruitstraling die je huid heeft. Je kunt ze verdelen in 3 groepen. Roze , neutraal of geel. Een roze ondertoon wordt ook wel een koele ondertoon genoemd en een gele ook wel warm. Een snelle truc om  erachter te komen tot welke categorie je hoort is om naar je aders te kijken aan de binnenkant van je pols. Zijn je aders blauw, dan heb je een koele ondertoon. Zijn je aders groen, dan ben je warm. Heb je van allebei een beetje, ben je neutraal.

Kleuren van make-up producten hebben ook altijd een ondertoon. Jouw ondertoon heeft dus ook heel veel te maken met de kleur die je daadwerkelijk gaat aanbrengen. Of het nou een foundation, blush of lipstick is, maakt niet uit. In principe passen koele make-up producten bij een koele ondertoon en warme bij een warme ondertoon. Als je dit aanhoudt, zit je voor een groot deel goed!

how to kleuren makeup kiezen blush warm koel

Dosering

Het zit hem daarnaast ook in de dosering. Alleen maar kleuren gebruiken van dezelfde ondertoon, kan zorgen voor een onnatuurlijk effect. Bij teveel warmte krijgt je huid een oranje uitstraling en bij teveel koel wordt je huid heel grauw. Hierboven zie je een goed voorbeeld. De ooglook en de lippen zijn warm. Om een goede balans te houden, kun je nu kiezen voor een koele blush. Ik pas altijd een 2:1 verhouding toe. Omdat ik een warme ondertoon heb, kies ik voor 2 warme producten en 1 koele. Voor diegenen met een koele ondertoon is het natuurlijk precies andersom! Je ziet ook duidelijk het verschil tussen de koele en warme blush. De koele zorgt duidelijk voor meer balans.

how to kleuren makeup kiezen lippen warm koel

Precies hetzelfde kan natuurlijk ook in een andere volgorde. Ik heb hier een warme ooglook met een warme blush. Bij deze look wilde ik graag rode lippen. Echter, had ik een koele rode kleur en een warme rode kleur waar ik uit kon kiezen. Omdat ik al 2 warme make-up onderdelen heb gekozen, ben ik nu voor de koele gegaan. Was bijvoorbeeld mijn ooglook of blush koel, kon ik voor de warme variant gaan.

Natuurlijk is het geen must om te kijken naar kleuren of ondertonen. Vaak door te experimenteren en te vertrouwen op je eigen gevoel, kom je al een heel eind!

[showocproducts id=6429,565,788]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.