5 leuke feiten over de huid

Een groot deel onder ons weet te weinig over de huid. Wat is de huid en wat doet het eigenlijk? De meesten gaan er niet zo goed mee om (denk aan overmatig zonnebanken en niet insmeren) en vergeten het te verzorgen totdat er pas wat aan mankeert.  Zonde om er dan pas bij stil te staan! Onze huid is eigenlijk heel erg getalenteerd wist je dat? Ik zal een paar leuke feitjes op een rij zetten waardoor de huid waarschijnlijk iets meer waardering krijgt!

 

Grootste orgaan

 

Velen beschouwen de huid niet eens als orgaan terwijl het er toch echt eentje is! Het is zelfs de allergrootste! Organen zijn nodig om ons in leven te houden. We moeten organen goed verzorgen maar waarom vergeet men regelmarig de huid? Door regelmatig de huid te reinigen en te hydrateren houden we het zacht en soepel. Vermijd overmatig zonnen versnel je het veroudringsproces. Dat willen we toch een orgaan niet aandoen?

 

Bescherming

 

De huid biedt bescherming voor de spieren, botten, bloedvaten en organen. Het houdt het lichaam bijelkaar en zorgt dat wij niet meteen verdampen. Ook scheidt de huid giftige stoffen af die meteen bacteriën doden die niet in ons lichaam horen.

 

 

Dik en dun

 

Rondom de ogen is de huid het dunst. Op ons ooglid zelfs maar 0.02 mm! Tekenen van vermoeidheid en ouderdom zijn daardoor daar het snelst zichtbaar. Begin daarom zo vroeg mogelijk met een goede oogcrème! Onzer onze voeten is de huid het dikst. Ongeveer 1 mm. Dat is ook niet gek want we moeten er dagelijks op kunnen lopen zonder dat onze zolen letterlijk slijten.

 

Dode huidcellen

 

Elke dag stoot de huid ongeveer 50.000 dode huidcellen af en is daarmee het snelst groeiende orgaan. Een goede scrubbeurt op zijn tijd doet wonderen!

 

Gezonde huid

 

Een gezonde huid heeft vitamines nodig! Vitamine  A is nodig om cellulitis en schade door de zon te herstellen. Vitamine C is een antioxidant en geeft bescherming tegen de zon. Vitamine D is belanrijk voor de groei, tegen puistjes en om de botten sterk te houden. Vitamine E is ook een antioxidant en gaat huidveroudering tegen.

 

Dit is slechts maar een greep van waar de huid allemaal toe in staat is! Vind je ook niet dat de huid van alle markten thuis is en een redelijke verzorging verdiend? Start vandaag nog met goede crèmes en serums om het beste van je huid te maken! Eet lekker veel vitaminen en vermijd de zon in zijn sterkste uren en kies lekker voor de parasol. Houd je toch nog van zonnen? Smeer je in met een hoge factor (en ja.. ook bij factor 50 word je bruin!) en ga lekker in de ochtend of namiddag in de zon zitten. Onthoud dat de huid je grootste orgaan is en die moet je met liefde behandelen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.