Budget tips waardoor je make-up stash zelfs groter lijkt!

Super veel geld uitgeven voor make-up is tegenwoordig verleden tijd! Talloze budgetmerken zijn afgelopen jaren opgestaan met de mooiste producten. Daarnaast is het hebben van ontzettend veel make-up ook niet meer nodig. Multitasken is de oplossing! Ik kan niet ontkennen dat ik veel make-up in mijn bezit heb. Ik heb natuurlijk een visagie- en schoonheidsachtergrond. Maar.. ik ga je een paar besparende tips geven en vertellen waarom veel make-up niet nodig is!

Foundations

Als je voor elk seizoen een foundation zou moeten hebben, heb je zeker 4 verschillende soorten/ kleuren nodig. In de winter ben je het bleekst, in de lente krijg je langzaam een kleurtje, in de zomer ben je op je bruinst en in de herfst takelt je kleurtje weer af. Daarnaast vraagt je huid ook steeds om een andere verzorging. De oplossing; zelf mixen. Wat heb je nodig? Één foundation, voedende dagcrème en kleur druppels. Meng je foundation voor het aanbrengen met de juiste hoeveelheid dagcrème. De maanden dat je wat getinter bent, kun je de foundation mengen met donkere kleurdruppels (of een donkerdere foundation).

Alles los

Alle producten los kopen, kost vaak meer geld. Let goed op package deals waarbij je meer producten krijgt voor minder geld. Vaak verkopen merken ook meerdere kleuren in één doosje. Kijk maar eens naar de 3 bekendste hihglighters van The Balm Cosmetics! Je kunt ze nu alle 3 scoren in 1! Het zijn dan wel iets kleinere pans, maar ook met deze doe je maanden!

Goedkoop vs duur

Zoals ik al eerder noemde, is super veel geld uitgeven niet meer nodig. Dure merken investeren vaak in goede onderzoeken en tests en vragen vaak een paar jaar of maanden het alleenrecht aan van hun nieuwe product. Zodra het alleenrecht voorbij is, mogen andere merken een soortgelijk product uitbrengen. Vaak staan goedkope merken als eerste op! Uitproberen is ook een tip. Probeer gewoon een betaalbaarder product uit en als het voor jou werkt, is dat toch mooi meegenomen?

Multitasken is key in het hebben van een klein gevuld make-up tasje. Wedden dat jij er gewoon dezelfde looks mee kunt aanbrengen als iemand met een mega stash? Denk groot in dit geval! Koop oogschaduw-, blush- en lippaletten met tientallen verschillende kleuren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.