Chocolade eten is gezond!

Girls ik heb goed nieuws! Spijt hebben na het eten van een reep chocolade is vanaf nu verleden tijd! Dat chocolade eten gezond is, is geen nieuwtje meer.. Tenminste je het op een goede manier doet. Hoe dan? Dat ga ik je nu vertellen!

Oké, heel even was je in de zevende hemel na het lezen van de titel. Dat was ik ook toen ik voor het eerst hoorde dat chocolade gezond kan zijn! Toch moest ik mijzelf even terugfluiten. Chocolade is namelijk het meest gezond in pure vorm. Dus als je een chocolade verslaving hebt, kies dan in ieder geval voor pure chocolade. Maar dan ben je er eigenlijk nog steeds niet..

Waarom puur?

Een pure chocoladereep bestaat namelijk uit cacao, suiker en melk. In melk zitten vetten en suiker hoef ik denk ik niet uit te leggen. Dan blijft het belangrijkste ingrediënt over: cacao. Wat maakt cacao zo gezond? In cacao zit: Flavonoïden. Flavonoïden is een antioxidant. Hoe hoger het cacao-gehalte, des te gezonder de reep is. Een cacao gehalte vanaf 77% bevat genoeg antioxidanten om gezond te zijn!

dogchocyweb0912_468x303

Waar is cacao goed voor?

Om nog een stapje verder te gaan kun je de pure chocolade laten staan en cacao eten zonder toevoegingen. Cacao komt voort uit cacaobonen. De kern, ook wel nibs genoemd, worden verpulverd tot cacaopoeder.  Zoals ik al zei, bevat cacao een hoog gehalte aan antioxidanten. Waar is cacao goed voor?

  • Het houdt de bloeddruk lager
  • Het houdt het cholesterolgehalte lager
  • Het gaat veroudering tegen
  • Het verwijdt onze bloedvaten
  • Het werkt tegen oxiderende stoffen

Ik kan nog wel uren doortypen om het lijstje nog langer te maken. Kortom; cacao heeft een positieve werking op ons lichaam!

cacao-powder-benefits

Verwar chocolade en cacao dus niet met elkaar! Cacao is slechts een ingrediënt en behoort door de positieve werking op ons lichaam tot de superfoods. Het is super gezond om bijvoorbeeld een beetje cacaopoeder toe te voegen aan je smoothie of kwark. Houd je het toch liever bij chocolade? Skip melkchocolade en ga voor puur! De Pasen is in aantocht dus eet vooral de pure eitjes!

Bron foto 123
Bron informatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.