Colour corrector: welke gebruik je waarvoor?

colour corrector

Er is niets vervelender dan een halfuur aan je make-up te zitten om er na een uur achter te komen dat de donkere kringen onder je ogen nog steeds niet verdwenen zijn. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor: de colour corrector. Dit is een product die je vóór concealer aanbrengt. Vaak is het verwarrend welke je precies waarvoor kunt gebruiken, omdat er zoveel verschillende kleuren zijn. Ze hebben allemaal een andere functie. In dit artikel lees je alles over colour correctors!

Roodheid | groen

Als je vaak rode vlekjes hebt in je huid, kun je het beste een corrector met een groene tint gebruiken. Deze helpt bij het verminderen van de roodheid en laat je huid er natuurlijk en gezond uitzien. Ook camoufleert het de fijne lijntjes onder je ogen. Gebruik deze kleur echter nooit over je minerale foundation, daar krijg je een onnatuurlijke kleur van. Voor een groen getinte corrector gebruik je bijvoorbeeld de groene tint van Face Atelier. Deze werkt tevens als primer!

colour corrector
Face Atelier Skin Perfect Colour Corrector – Green

Paars-blauwe tinten | geel

Een gele corrector werkt het beste bij blauwe plekken of duidelijk zichtbare aderen. Daarnaast verbergt het donkere kringen onder je ogen. Het gaat niet in de lijntjes onder de ogen zitten en geeft je huid de kans om te ademen en helen. Ten slotte is het ook nog eens goed voor huidproblemen als rosacea en acné!

colour corrector
Lily Lolo Pressed Corrector – Lemon Drop

Donkere kringen | oranje

Correctors met een oranje tint helpen tegen donkere kringen onder de ogen. Deze kleur is vooral ideaal voor mensen met een medium tot donker getinte huid. Heb je nu een lichtere huid en donkere kringen? Dan kun je een colour corrector gebruiken met een groene tint: die is voor álle huidskleuren geschikt! Zie bijvoorbeeld de corrector + primer van Physicians Formula. Deze werkt ook als een primer, super handig natuurlijk!

colour corrector
Physicians Formula Mineral Wear Cushion Corrector + Primer

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.