Dingen die je misschien nog niet wist over Jeffree Star!

jeffreestar

Jeffree Star: iemand waar je met 15 miljoen abonnees op You Tube en 13 miljoen (!) volgers op Instagram anno 2019 echt niet om heen kunt. De wereldberoemde liquid lipsticks, palettes, scrubs en highlighters van zijn merk Jeffree Star Cosmetics kunnen we ons allemaal meteen voor de geest halen, maar wat weten we nu echt over de iconic founder achter dit kleurrijke merk? De hoogste tijd to take a closer look!

Let’s get personal!

Of Jeffree echt op de wereld gezet werd met de achternaam Star? Nee. Zijn echte naam is Jeffrey Lynn Steininger. Geboren: 15 november 1985 in het prachtige Orange County (Californië). Jeffree is sinds 2015 samen met Nathan Schwandt, met wie hij samenwoont in Calabasas, California.

Of je het gelooft of niet: Jeffree heeft nog nooit een slokje alcohol op. Jeffree is meer van de wiet, aangezien dit ook gelegaliseerd is in Los Angeles.

Oja, mocht je ooit oog in oog staan met Jeffree, je mag hem noemen wat je wilt:
“I’m just Jeffree. Everyone calls me he/she/whatever they want to call me, I’m an alien.”

In 2018 maakte YouTube celeb Shane Dawson de interessante documentaire over Jeffree genaamd “The Secret World of Jeffree Star”, die je hier kunt kijken.

Work, work, work

Jeffree maakte kennis met make-up toen hij een jaar of 13 was en was meteen helemaal hooked. Later was het tijd voor een verhuizing naar de grote stad, Los Angeles, waar hij na het slagen voor zijn middelbare school in 2002 aan de slag ging bij diverse make-up counters (waaronder MAC) en werkte voor diverse celebrities, muziek videos, fashion editorials en bruiloften. Als het maar met make-up te maken had!

jeffreestar

Music was his second love

In 2006 was Jeffree heel actief op de vroege editie van social media: MySpace, waar hij ook meteen één van de meest gevolgde personen ooit werd.

Jeffree had nog een grote liefde: muziek en bracht in 2009 zijn eerste CD uit: Beauty Killer (komt de naam je bekend voor?) die hij ook volop promootte op zijn MySpace account.

Jeffree Star Cosmetics

De muziekbusiness was het toch niet helemaal en Jeffree besloot van zijn laatst gespaarde centen de ideale liquid lipstick te creëren, die ook écht lang zou blijven zitten.

En voila, dat resulteerde in november 2014 in de 3 allereerste Velour Liquid Lipstick kleuren: Royalty, Redrum en Prom Night. Er werd voor de release een heuse videoclip op YouTube gemaakt en eigenlijk is de rest history.

“My goal is to create products that do exactly what they say and that actually last!”

jeffreestar

Grappig feitje: wist je dat een aantal namen van Jeffree Star producten afkomstig zijn uit de muziekbusiness:

Celebrity Skin: single rockband Hole
Doll Parts: single rockband Hole
Courtney (oogschaduwkleur uit Beauty Killer palette): naar Courtney Love (zangeres rockband Hole)
Prom Night: single Jeffree Star
Beauty Killer : album Jeffree Star

Jeffree Star approved

Wist je dat er een zogenaamde Jeffree Star approved term in beautyland is? Jeffree heeft behalve zijn eigen JSC producten natuurlijk ook heel veel beautyproducten geprobeerd op zijn kanaal en de norm ligt bij Jeffree heel hoog dus als hij enthousiast over iets is, weten zijn fans dat het goed is. Oftewel: Jeffree Star approved!

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.