DIY snelle pedicure voor mooie zomervoeten!

In de zomer dragen we maar al te graag mooie open sandaaltjes. Je kent het wel; een mooie zomerse dag komt eraan en kijk je naar benenden. Oeps! Je komt tot het besef dat je voeten eerst wel een oppepper kunnen gebruiken. Geen paniek! In deze DIY snelle pedicure laten we je zien hoe je in no time je voeten weer ‘sandaal proof’ kunt maken!

 

Stap 1 Cuticle remover

 

Deze stap wordt vaak overgeslagen maar uiteindelijk zien ook je voeten er mooier uit als de nagelriemen, net als bij je handen, zijn teruggeduwd. Start met schone nagels en verwijder indien nodig de laatste restjes nagellak. Breng een dun laagje cuticle remover aan op je nagelriemen en laat deze ongeveer een minuutje intrekken. Zet ondertussen een teiltje met aangenaam warm water klaar. Cuticle remover heeft een verwekende werking en daarom is het belangrijk dat je deze ook echt alleen op de nagelriemen aanbrengt.

 

Stap 2 Badderen

 

Voeg aan het teiltje met warm water een aantal druppels verzorgende olie toe. Zet je voeten gedureden 10 minuten hierin. De cuticle remover was je tegelijkertijd eraf zodat deze niet verder door blijft werken.

 

Stap 3 Scrub

 

Sluit je voetenbad af met een heerlijke scrub. Massseer deze ook goed in tussen de tenen en bij je hielen. Droog je voeten af.

 

 

Stap 4 Terugduwen

 

Duw nu voorzichtig met een cuticle pusher de nagelriemen terug. Je nagelplaat ziet er hierdoor weer mooi schoon uit en lijkt je nagel optisch groter!

 

Stap 5 Knippen

 

Indien nodig kun je nu je nagels knippen. Knip je teennagels altijd recht af en laat je hoekjes zitten. Op deze manier voorkom je ingegroeide nagels. De hoekjes kun je natuurlijk ietsje vijlen als ze scherp zijn.

 

Stap 6 Vijlen

 

Een blokje pluimsteen is de musthave voor gladde en zachte voeten! Iedere vrouw zou dit standaard in de badkamer moeten hebben liggen. Vijl je hielen hiermee totdat ze glad en een egaal aanvoelen.

 

Stap 7 Kleurtje

 

Breng een fel kleurtje aan op je nagels. Knalrood en koraaltinten doen het vaak goed in de zomer en laten je voeten er optisch bruiner uitzien.

 

Stap 8 Crème en olie

 

Sluit af met een verzorgende creme en masseer deze goed in de voeten. Als kersje op de taart breng je nagelriemolie aan.

 

Resultaat

 

Prachtige zomervoeten!

 

[showocproducts id=4635]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.