Er jonger uitzien met make-up!

Het is de bedoeling dat make-up je gezicht complimenteert in plaats van dat het jou compleet als persoon veranderd. Teveel make-up dragen heeft namelijk ook weer nadelen. Het kan je zelfs ineens onherkenbaar maken en het heeft geen positief effect op de gezondheid van je huid. Erger nog; soms kan een overload er ook voor zorgen dat je er onbedoeld veel ouder uit ziet! Ik geef je een aantal tips om fris en jong voor de dag te komen!

Goede huidverzorging

Als eerste is natuurlijk de conditie van je huid erg belangrijk. Een grauwe, droge en oneffen huid kan je ouder doen lijken. Gebruik reinigingsproducten en verzorgingsproducten die goed aansluiten bij jouw huidtype. De gouden tip; smeren, smeren en nog eens smeren. Het liefst ‘s avonds in combinatie met een serum!

Glans

Dé trend van tegenwoordig; strobing. Bij de strobing techniek wordt heel erg veel glans aangebracht op bijna alle delen van het gezicht. Een klein beetje highlighter kan natuurlijk geen kwaad maar teveel glans benadrukt rimpels. Hou het dus maar gewoon bij je jukbeenderen en neusbrug om dit effect te voorkomen.

Kleur

Kleur speelt een hele belangrijke rol. Kijk goed naar de ondertoon van je huid en kies op basis daarvan een passende make-up. In de herfst en winter dragen we graag iets donkere lippen en oogschaduw. Té donker voor jouw huidskleur maakt je huid grauwer en dus ouder. Kies dus een donkere tint die aansluit bij jouw ondertoon en huidskleur.

Te bruin

Velen denken met een kleurtjefris voor de dag te komen. Er is natuurlijk een verschil tussen een gezond vakantiekleurtje en wortelbruin. Overmatig zonnen zorgt voor een versneld verouderingsproces. De wortelbruine kleur die je dan krijgt zorgt er niet voor dat je er gezond uit ziet maar juist ouder!

[showocproducts id=6429,565,788]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.