Geloof jij in beauty fabels?

Soms hoor ik in de wandelgangen de ene rare beauty fabel na de andere. Sommige zijn natuurlijk hartstikke waar maar een aantal ook totaal niet. Zo las ik van de week dat je haar wassen met cola dé op lossing zou zijn voor prachtige glanzende krullen. Wat denk je zelf? Geloof jij de volgende beauty fabels?

Met opgestoken haren slapen is slecht

Voor de helft is dit waar. De haren op je achterhoofd slijten hierdoor sneller omdat dit gedeelte over het kussen wrijft. Aan de andere kant spaar je hiermee je punten omdat die vrij van wrijving zijn.

Meer haren groeien terug wanneer je ze scheert

Niet waar! Je scheert gewoon een stuk haar weg boven de huid. Hetzelfde aantal groeit gewoon weer terug. Wel kan op sommige plaatsen het haar ietsje dikker teruggroeien.

Van factor 50 word je niet bruin

Niet waar! Je kunt wel degelijk hiermee bruin worden! Vaak krijg je hierdoor een minder rode en mooiere kleur bruin omdat je huid goed beschermd is.

Tandpasta zorgt ervoor dat puistjes sneller weggaan

Niet waar! Tandpasta wordt hard en droogt je huid uit. Het op een puistje smeren is dan nog niet eens een gekke gedachte. Maar… tandpasta is veeeeeel te agressief en kan voor irritatie zorgen.

Lippenbalsem maakt je lippen droger

Waar! De meeste lippenbalsems zijn gemaakt van minerale vetten. Deze geven heel even een zacht en soepel gevoel maar op den duur wil je weer bijstiften. Je lippen voelen weer droog aan en verlangen naar meer. Kies voor een hydraterende lippenbalsem zonder minerale vetten en je zult merken dat je minder smeert!

De huid raakt gewend aan verzorgingsproducten

Niet waar! De huid onthoudt namelijk niet welke producten jij steeds gebruikt voor je dagelijkse verzorging. Wèl kan het zo zijn, dat je huid ineens andere behoeften heeft. Denk aan seizoensveranderingen. Dit kan ertoe leiden dat je soms je verzorgingsroutine moet aanpassen.

Je huid moet kunnen ademen en daarom is make-up dragen slecht

Gedeeltelijk waar. Laten we eerst vooropstellen dat de huid geen long is en dus niet kan ademen. Elke dag make-up dragen hoeft dus geen probleem te zijn mits je goed reinigt. Make-up resten kunnen namelijk wel in de poriën achterblijven en voor verstoppingen zorgen.

[showocproducts id=7941,7990,7715]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.