Glanzend en gezond haar met Argan olie

Dat argan olie als beauty wondermiddeltje wordt gezien is tegenwoordig wel bekend. Een aantal jaar geleden was het gebruik van argan olie een ware hype! Dat is ook niet gek want de resultaten na gebruik zijn dan ook echt subliem! Waar is argan olie goed voor en wat voor effect heeft het op het haar?

 

Argan olie wordt gewonnen uit pitjes van de vruchten die aan de Arganboom groeien. Qua vorm lijken de vruchten op olijven alleen zijn ze net een slagje groter. In de vrucht zit een harde noot en in die harde noot zitten de pitjes. Hieruit wordt de argan olie geperst.

 

 

Argan olie is heel zeldzaam en daardoor ook heel kostbaar. 1 liter pure argan olie brengt soms meer dan 100 euro op! Het wordt niet voor niets ook wel vloeibaar Marokkaans goud genoemd. De concentratie argan olie die in cosmetische producten zit daarom heel laag om het betaalbaar te houden. Hoe hoger de concentratie argan olie, hoe meer het cosmetische product kost.

 

In principe kan ik kort hierover zijn want argan olie is letterlijk voor ons lichaam overal goed voor! Marrokaanse vrouwen gebruiken het al eeuwen van top tot teen en in het haar. Echt waar! Arganolie bevat tocoferolen (vitamine E), fenolen, carotenen, squaleen en vetzuren. Vitamine E is een antioxidant en beschermt ons lichaam tegen vrije radicalen. Het gaat ook nog eens huidveroudering tegen en maakt het haar en de huid soepel en zacht.

 

 

Hoe krijg je gezond en glanzend haar met argan olie?

 

Argan olie is op verschillende manieren toe te passen in het haar. Hieronder een aantal simpele voorbeelden en succes is verzekerd!

Haarmasker:

Breng een ruime hoeveelheid olie in je haar en kam het een beetje door om het gelijkmatig te verdelen. Draai je haar in een knot en leg een handdoek op je kussen. Ga er lekker mee slapen en was de volgende ochtend de argan olie eruit. Je zult merken dat je haar enorm glanst en zacht aanvoelt!

 

Anti pluis:

Heb je heel veel krullen of pluizig haar? Wrijf met je handen een paar druppeltjes argan olie op nat haar na het wassen in de punten. Föhn je haar of laat het op natuurlijke wijze drogen. Het resultaat: pluisvrij en glanzend haar.

 

Heat protector:

Wrijf op nat haar (voordat je gaat föhnen) in de punten een paar druppeltjes argan olie. Hierna kun je zonder zorgen je haren stylen met stylingsapparaten.

 

Verzorg je haar regelmatig met argan olie en je zult merken dat je haar op den duur sterker wordt en er gezonder uit gaat zien. Geen wonder dat het ook wel Marrokaans goud wordt genoemd!

[showocproducts id=5936,5214,5218]

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.