Goed verzorgde handen, waarom is dat belangrijk?

Handcrème

Zeg eens even héél eerlijk.. Bij het uitvoeren van jouw skincare routine, hoe vaak denk jij aan je handen? Even lekker insmeren met een verzorgende handcrème of de nagels bijwerken. Dat wordt uiteraard niet elke dag heel uitgebreid gedaan. Maar waarom niet? De handen gebruik je toch het vaakst? Het is misschien écht wel belangrijker dan je denkt..

Goede verzorging is belangrijk en dat geldt eigenlijk voor alles. Maar als we even inzoomen op onze handen, dan is het eigenlijk wel vanzelfsprekend dat de handen ontzettend veel te verduren hebben op een dag, want: bij alles wat wij doen komen onze handen te pas. Of je nu op kantoor achter de laptop zit te werken, je haren in model brengt voor de spiegel of even een broodje smeert. The hands do all. Daarnaast moeten de handen zichzelf mooi houden bij de velen weersomstandigheden waar wij mee te maken krijgen in Nederland: de (soms) extreme kou, heerlijke warme en zo nu en dan droge dagen of een stortbui aan regen of hagel. Allemaal leuk en aardig al die verschillende weersomstandigheden, maar vergeet de handen niet!


Waarom is het zo belangrijk?

Juiste verzorging voor de handen is een echte must. Onze handen hebben bijvoorbeeld op de rug van de hand niet zo veel vetweefsel zitten en is hierdoor dunner dan bijvoorbeeld de huid van je gezicht. Hierdoor wordt vocht minder goed vastgehouden in de handen en zullen huidverouderingssymptomen sneller om de hoek kijken. Wie wil nou niet lang genieten van mooie, zachte en soepele handen? Het is daarom belangrijk om de handen zo lang mogelijk mooi te houden. Naast een goede skincare routine speelt ook jouw voeding hierbij een rol.

En hoe verzorg je de handen dan?

Voeding

Laten we beginnen met jou, maar dan vanbinnen. Voeding speelt ook een grote rol bij de verzorging van jouw huid. Er wordt niet voor niets geadviseerd om dagelijks minimaal 1,5 liter water te drinken. Hierdoor voorkom je velen kwaaltjes en droogt de huid (waaronder de handen) minder snel uit.

Smeren

Om de vochtbalans gemakkelijk op pijl te houden, is smeren met een goede handcrème zoals Alpha-H Liquid Gold Rose Hand Cream erg verstandig. Niet alleen hebben vele handcrèmes ingrediënten die de huid heerlijk soepel aan laten voelen: ze bevorderen ook de elasticiteit van de handen, hydrateren en verbeteren de huid op langer termijn. Een handcrème is dus een soort schild dat de huid dagelijks beschermt! Zie hieronder nog meer amazing handcrème’s.

Handcrème

Margaret Dabbs Intensive Hydrating Hand Lotion 50ml

Deze handlotion helpt het vochtgehalte van de huid optimal op pijl te houden en heeft een anti-aging werking! Ohja: het ruikt heerlijk naar mandarijn.

Handcrème

Tony Moly Magic Food Banana Hand Milk

Een crème om op te eten! Niet alleen ziet het eruit als een banaan, het heeft ook een heerlijke bananengeur. Deze crème is lichtgewicht, trekt snel in en hydrateert immens.

Handcrème

Burt’s Bees Almond & Milk Cream

Een volledig natuurlijke handcrème gemaakt van amandelolie en vitamine E voor het hydrateren van de droge huid.

Een handmasker

Onder het genot van een aflevering van je favoriete serie, lekker de handen behandelen met een handmaskertje. How does that sound? Een handmasker heeft net als een handcrème verzorgende eigenschappen, alleen doet dit net even wat meer: het is intensiever en eigenlijk op zijn tijd ook nodig. Er zijn zoveel handmaskers, maar welke moet je dan kiezen? We helpen je even op weg:

Handcrème

Skin Republic Retinol Hand Mask

Dit handmasker bevat Retinol, een ingrediënt dat huidverouderingskenmerken effectief weet aan te pakken. Daarnaast voedt en hydrateert dit masker de handen. PS: de maskers zijn touch-friendly, je hoeft dus niet een uur voor je uit te staren J

Handcrème

Skin Republic Nail + Cuticle Hand Mask

Bij de handen horen natuurlijk ook de nagels en nagelriemen. Dit masker zorgt voor sterke en gezonde nagels en zachte nagelriemen. Het verbetert de conditie van de nagels, vooral na beschadiging door gel of acryl. De samenstelling van de ingrediënten in dit masker beschermen ook de huid tegen vrije radicalen!

Handcrème

Skin Republic Nourishing Avocado Hand Mask

Dit luxe masker is voorzien van avocado-olie, hyaluronzuur en vitamine A en E. Dit masker zorgt voor een antimicrobieel laagje over de huid, dat beschermt tegen infecties en droogheid. Én de vitamines in dit masker bevorderen de celvernieuwing.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.