Hoe en hoe vaak moet je je make-up kwasten schoonmaken?

make up kwasten schoonmaken

Als je dagelijks make-up draagt is het belangrijk om ook je make-up kwasten goed schoon te maken. Je wilt je make-up natuurlijk niet aanbrengen met vuile kwasten, hier kunnen namelijk veel bacteriën inzitten. Maar hoe vaak moet je je kwasten eigenlijk schoonmaken? En hoe? In dit blog lees je alles over het reinigen van je make-up kwasten.

Hoe vaak moet je je make-up kwasten schoonmaken?

Hoe vaak je je make-up kwasten schoon moet maken hangt af van hoe vaak je ze gebruikt. Draag je dagelijks make-up en gebruik je dus ook dagelijks je kwasten? Dan kun je ze beste iedere dag schoonmaken, maar daar heeft natuurlijk niemand tijd voor! Geef je kwasten elke twee weken een goede wasbeurt en let goed op waar je je kwasten opbergt. Een net gebruikte kwast in een vochtige ruimte is vragen om bacteriën..

Wat heb je nodig?

Voor het reinigen van je kwasten kun je verschillende producten gebruiken. Je kunt een speciale brush cleanser gebruiken, babyshampoo (of een andere shampoo) of zelfs olijfolie. De meeste make-up merken verkopen een brush cleanser, meestal in een spray vorm. Verder heb je lauwwarm water nodig en een handdoek. Tip: de Inglot Brush Cleanser zorgt voor een milde maar effectieve reiniging!

make up kwasten schoonmaken
Inglot Brush Cleanser

Voor een grondige reiniging kun je ook nog een brush cleaning mat gebruiken. Dit is een mat met verschillende texturen waarmee je je kwasten handig en snel kunt schoonmaken. Gebruik bijvoorbeeld de Sigma Spa Brush Cleaning Mat, deze heeft maar liefst zeven verschillende delen voor je kwasten. Je kunt deze mat ook nog eens gemakkelijk in je wasbak leggen, omdat deze aan de onderkant zuignappen heeft!

make up kwasten schoonmaken
Sigma Spa Brush Cleaning Mat

Hoe maak je je make-up kwasten schoon?

Gebruik je een speciale brush cleanser? Dan spray je kwast hiermee nat en veeg je deze vervolgens over een tissue om het vuil te verwijderen. Als je je kwasten met babyshampoo wil reinigen dan vul je eerst je wasbak met een beetje shampoo en lauwwarm water. Gebruik geen heet water, dit kan de kwaliteit van je kwasten verminderen. Ga met je kwasten door het mengsel en spoel ze daarna af met water. Door je kwasten te reinigen met olijfolie worden ze niet alleen schoongemaakt, maar ook gevoed. Doe de olijfolie op een bordje en haal hier je kwasten doorheen, spoel ze vervolgens af met water. Nadat je je kwasten hebt gereinigd leg je ze plat op een handdoek en laat je ze een tijdje drogen. Tip! Was je kwasten voor het slapengaan zodat ze de volgende ochtend klaar zijn om gebruikt te worden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.