How to: kwasten met natuurlijk haar wassen

Het wassen van make-up kwasten is voor veel dames waarschijnlijk niet het meest favoriete klusje, maar het moet toch regelmatig gebeuren. Natuurlijk wil je dat je kwasten zo lang mogelijk mooi blijven en meegaan en dan moet je, zeker bij kwasten met natuurlijk haar, heel zorgvuldig en voorzichtig te werk gaan. Vandaag laten we je zien hoe je kwasten met natuurlijk haar het beste kunt wassen! 

 

BRUSH CLEANSER OF MILDE (BABY)SHAMPOO

Voor het wassen van kwasten met natuurlijk haar kun je gebruik maken van een brush cleanser of een beetje milde (baby)shampoo. Bijvoorbeeld de Zoeva Brush Cleanser (helaas niet meer te koop) zorgt ervoor dat het haar van de kwasten goed grondig schoon wordt en alle bacteriën gedood worden, maar is tegelijkertijd ook heel mild voor het natuurlijke haar en zorgt dat ze lekker zacht blijven.

TERUG IN VORM BRENGEN

Kwasten die gemaakt zijn van natuurlijk haar hebben een zorgvuldige en voorzichtige reiniging nodig, alsof het je eigen haar is. Nadat je de kwast gereinigd hebt is het belangrijk deze met je hand (of bijvoorbeeld de Sigma Dry ‘n Shape) weer in de oorspronkelijke vorm te brengen, zodat je de minste kans hebt op haartjes die naar buiten gaan staan.

LATEN DROGEN

Laat de kwasten vervolgens op z’n kop drogen, zo voorkom je dat er water in de ferrule (het vaak aluminium gedeelte van de kwast waar de haartjes in bevestigd zijn) loopt.

[showocproducts id=1128]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.