How to: wenkbrauwen epileren

Wenkbrauwen epileren; hoe doe je dat? Heel veel dames ervaren epileren als pijnlijk en stellen het zo lang mogelijk uit. Een andere grote angst is teveel haar weghalen met als gevolg; kaalgeplukte dunne wenkbrauwen. Vollere wenkbrauwen zijn tegenwoordig helemaal hot en dunne streepjes zó jaren negentig! In deze tutorial laat ik je stap voor stap zien hoe je hygiënisch en pijnloos de juiste wenkbrauwvorm kunt epileren!

Wat heb je allemaal nodig?

  • pincet
  • 2 watjes
  • tonic
  • verkoelende gel

Stap 1: Reinig de huid met een watje om de wenkbrauw met een milde tonic en maak hiermee ook het uiteinde van je pincet schoon. Hierdoor start je lekker hygiënisch waardoor de kans op besmetting kleiner wordt.

Stap 2: Bepaal de vorm van je wenkbrauw. Is de vorm van nature niet duidelijk zichtbaar? Op de foto hier boven zie je een suggestie hoe je de vorm kunt bepalen. Op deze manier creëer je een vorm die perfect past bij je gezicht.

Stap 3: Kijk naar de richting van je haargroei. Het is namelijk de bedoeling dat je de haartjes met de richting mee gaat epileren. Het is goed om te weten welke haren je weg mag halen. Alle kanten mogen ge-epileerd worden behalve de bovenkant. De haren aan de bovenkant groeien namelijk op een andere manier terug en kun je daarom er beter maar vanaf blijven.

Stap 4: Om de pijn te verzachten is het belangrijk dat je de huid gaat spannen. Dit kun je met 1 of 2 vingers doen. De tweede manier laat ik hieronder zien. Een klein beetje spannen is al voldoende. Trek niet te hard en probeer grove huidverschuivingen te voorkomen. De huid rondom de ogen is erg dun en gevoelig.

Stap 5: Nu ga je daadwerkelijk epileren. Span de huid aan en trek het haartje met de haargroei richting mee eruit. Zet de pincet haaks op de huid bij de haaraanzet. Mijn tip is om zo ver mogelijk van de wenkbrauw te starten en steeds een stapje dichterbij te epileren. Op deze manier voorkom je dat je teveel weghaalt en kun je tijdig stoppen.

Stap 6: Als je tevreden bent met het resultaat is het tijd om de huid te kalmeren met gel. Een kalmerende gel met bijvoorbeeld Aloë Vera remt een beetje de roodheid en zwelling.

En dan is dit het eindresultaat! Wenkbrauwen epileren hoeft helemaal niet pijnlijk te zijn als je net even de juiste trucjes weet! Met deze stappen weet ik zeker dat je tot een passende wenkbrauwvorm komt. Op deze foto heb ik mijn wenkbrauwen heel licht bijgetekend voor een natuurlijk resultaat. Klik hier als je wilt zien hoe ik dat dagelijk doe!

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.