Is er een verschil tussen dag- en nachtcrème?

dag- en nachtcrème

Is er een verschil tussen dag- en nachtcrème? Dit is een veelgehoorde vraag in beautyland. Vaak wordt gedacht dat het om marketing draait en dat je en dagcrème ook ‘s nachts kunt gebruiken, maar is dit wel zo? Wij vertellen je het verschil!

Iedereen heeft het waarschijnlijk weleens gedaan: een dagcrème gebruiken voor het slapengaan. Dit omdat je nachtcrème op was of om kosten te besparen. Dagcrème bevat producten die je ‘s nachts niet nodig hebt en nachtcrème bevat weer producten die je overdag niet nodig hebt. Zo bevat dagcrème vaak SPF om je huid te beschermen tegen de zon, deze heb je ‘s nachts natuurlijk niet nodig. De samenstelling van dag- en nachtcrème is ook verschillend. Dagcrème legt de focus op de bescherming van je huid terwijl nachtcrème zich vooral focust op het herstellen van de huid. Een nachtcrème heeft daarnaast ook vaak een vollere textuur dan een dagcrème. 

dag- en nachtcrème

De nacht is een periode van herstel; niet alleen rust voor je lichaam en hersenen is belangrijk maar ook rust voor je huid. Door een goede nachtcrème te gebruiken help je dit natuurlijke proces een handje. Daarnaast zorgt een goede verzorging en hydratie ervoor dat je er de volgende dag weer tegenaan kan. Overdag is het juist belangrijk om je huid te beschermen tegen allerlei invloeden van buitenaf. Dagcrèmes zijn zo ontwikkeld dat je deze kunt gebruiken net voordat je je make-up op doet. Ze zijn licht en luchtig, ook zullen snel in je huid trekken. Dagcrèmes bevatten vaak producten om de huid strak en fris te maken in de ochtend, zo kunnen sommige dagcrèmes antioxidanten en cafeïne bevatten. 

Er bestaat dus wel degelijk een verschil tussen dag- en nachtcrème!

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.