Wat is een toner?

Nog altijd is er een discussie of een toner nu wel óf niet onmisbaar is in je dagelijkse skincare routine. De één vindt het een overbodige luxe, de ander kan niet zonder. Wat is een toner en wat is het doel ervan? The Make Up Spot laat het je vandaag weten!

Het doel van een toner

Een toner is een belangrijk onderdeel in jouw reinigingsroutine. Nadat je jouw gezicht hebt gereinigd met een facewash of gezichtsreiniger, zorgt een toner ervoor dat de laatste restjes achtergebleven make-up of product voor eens en voor altijd weg zijn. Een toner is een mildere variant van een gezichtsreiniger en dat komt doordat het minder reinigende ingrediënten bevat en juist rijker is aan verzorgende elementen die de huid moeten herstellen, hydrateren en kalmeren. Een goede toner is vrij van huidirriterende ingrediënten zoals kleurstoffen of alcohol. Bij het gebruiken van een toner is het belangrijk dat je de juiste soort voor jouw huid hebt. Zo kies je voor een vette huid natuurlijk andere verzorgingsproducten dan voor de droge huid.

Er zijn verschillende soorten toners: zo heb je toners die vooral alcohol bevatten. Deze toners beschadigen de huid en belemmeren de huid zijn reparatievermogen en de aanmaak van collageen. Vervolgens zijn er toners die vooral verzorgende ingrediënten bevatten die als het ware als een ‘boost voor de huid’ dienen. Deze toners bevatten onder anderen antioxidanten als niacemiden, bestanddelen die de balans in de huid herstelt en veel meer voordelen wat weer verschilt per product.

Welke toner?

Iedere toner heeft weer unieke eigenschappen. Het ligt aan jouw huidtype welke het beste voor jou werkt. The Make Up Spot heeft er een paar op een rij gezet om je op weg te helpen:

Alpha-H Liquid Gold

Benoemd tot één van de beste skin-care producten ter wereld door Harpers Bazaar en Beautyheaven: de Alpha-H Liquid Gold. Het product heeft haar werking vooral te danken aan de combinatie van 5% glycolzuur en de lage pH waarde. Het 4-in-1 product dient naast dat het een tonic is, ook als een ‘overnight facial’ met meteen zichtbaar effect de volgende ochtend. Het geeft de huid een boost en bevat bestanddelen die onder andere acne en open of vergrote poriën verminderen. Dit product is vooral aan te raden bij acne/onzuiverheden en de vette huid.

De Alpha-H liquid gold, t.w.v.€ 39,95

De Mario Badescu Aloe Vera toner
Deze toner is vrij van alcohol en parfum. Vooral voor de samentrekkende droge huid en de gevoelige huid is dit een product die de huid verfrist, terug in balans brengt en vuil verwijdert. Dit product, is handig voor de huid die wel een boost kan gebruiken.

Mario Badescu Aloe Vera toner, t.w.v. € 21,00

Embryolisse Eau de Beaute Rosamelis Tonic

Voor de rijpere huid is er de Embryolisse Eau de Beaute Rosamelis Tonic. Deze alcoholvrije toner bevat ingrediënten die de textuur van de huid verbeteren: het verstevigt de huid en zorgt voor een stralend complex. Verrijkt met de zachte geur van roos, oranjebloesem, toverhazelaar en korenbloem voelt de huid na het gebruiken van dit product aangenaam en zacht aan.

Embryolisse eau de beaute rosamelis tonic, t.w.v.€ 20,95

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.