Welk gezichtsmasker past het beste bij jouw huidtype

We houden allemaal wel van een avondje relaxen met een lekker gezichtsmasker, maar niet elk masker is goed voor je huid. Kies daarom een masker dat perfect bij jouw huidtype past. Geen idee welk masker geschikt is voor jouw huid? Wij helpen je een handje!

Wat is een gezichtsmasker eigenlijk?

Een gezichtsmasker is een verzorgingsproduct voor je huid met daarin stoffen die je huid voeden, kalmeren en herstellen. Maskers zijn er in alle soorten, zo zijn er gel maskers, crèmes, kleimaskers, peel-off en sheet masks.

Een masker breng je aan op de huid van je gezicht en laat je even intrekken om zijn werk te doen. Zo kan het je huid helpen de juiste verzorging te geven. Een gezichtsmasker kun je niet elke dag gebruiken, aanbevolen wordt deze één keer per week aan te brengen.

De voordelen van een gezichtsmasker

Gezichtsmaskers hydrateren je huid optimaal, voldoende vocht is belangrijk voor je huid, dit zorgt ervoor dat je huid zachter aanvoelt. Een gezichtsmasker bevat meestal veel vocht dat opgenomen wordt in de huid waardoor je huid na een masker lekker zacht aanvoelt. Door regelmatig een masker te gebruiken krijg je een (meer) gezonde en elastische huid.

Sommige maskers hebben ook een gunstige werking op de poriën. Als je regelmatig een masker gebruikt dat de poriën reinigt raken de poriën minder snel verstopt en zijn ze minder zichtbaar op het gezicht.

Na een drukke week is het ideaal om even een momentje voor jezelf in te plannen. Een gezichtsmasker heeft tijd nodig om in te werken, ideaal om even een momentje voor jezelf te nemen. Het is wel belangrijk om een masker te kiezen dat goed bij jouw huidtype werkt.

Wat te doen voór het aanbrengen van het gezichtsmasker

Om je gezichtsmasker optimaal te laten werken hebben we een paar tips op een rijtje gezet. Reinig je gezicht eerst goed, dit spreekt bijna voor zich maar het is erg belangrijk dat het gezicht schoon is zodat het masker zijn werk kan doen. Stoom je poriën open zodat ze goed gereinigd kunnen worden, vaak helpt een hete douche al voor het openen voor je poriën.

Om het masker zo hygiënisch mogelijk aan te brengen kun je een kwast gebruiken, dit kan bijvoorbeeld een foundationkwast zijn. Maak wel voor en na het masker je kwast goed schoon.

Welk gezichtsmasker past beste bij mijn huidtype?

Het is belangrijk een gezichtsmasker te kiezen dat bij jouw huidtype past. Iedere huid is anders en heeft behoefte aan de juiste gezichtsverzorging. Een masker tegen huidveroudering gaat bijvoorbeeld niet helpen bij een huid met veel oneffenheden. Gelukkig zijn er veel verschillende maskers en is er voor ieder huidtype wel iets te vinden. Bij huidverzorging is het natuurlijk erg belangrijk de juiste producten te gebruiken, het is daarom goed om te weten wat je op je huid smeert. Als je een verkeerd masker gebruikt kan dat irritatie opleveren. Wij helpen je bij het kiezen van het juiste masker!

Droge huid

Bij een droge huid is je huid vaak strak en heb je soms schilfertjes. Het is dan handig om een hydraterend en voedend masker te kiezen. Zo’n masker voedt je huid en de schilfers en maakt het niet zo zeer vet maar het zorgt wel voor minder droogte en spanning in je huid.

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

€ 69,00 
Dr. Jart Dermask Rubber Mask Firming


€ 13,95
Pixi Multi Masking Medley Kit


€ 23,00

Normale huid

Als je een normale huid hebt, heb je geen last een droge of vette huid en heb je weinig tot geen oneffenheden, lucky you! Een masker kiezen voor een normale huid is niet erg moeilijk want er is veel keus. Je kan kiezen voor een peel-off, een gelmasker of een crèmemasker. Dit zijn maskers die makkelijk te verwijderen zijn, deze drogen niet in. Na het masker is je huid weer gereinigd en verzorgd.

First Aid Beauty Skin Rescue Purifying Mask


€ 32,00
Alpha-H Normal to Oily Kit


€ 49,95
Peter Thomas Roth Cucumber Gel Masque


€ 43,00 

Vette huid

Heb je een glimmende en vette huid dan is het handig om een crème masker te kiezen, deze zijn vaak gemaakt van klei. Deze maskers drogen uit en bevatten vaak alcohol wat het vet met zich mee neemt. Deze maskers moet je absoluut niet gebruiken bij een droge huid want dat maakt het alleen maar erger. Gebruik dit masker niet te vaak, twee keer per maand zal al genoeg zijn.

John Masters Organics Moroccan Clay Purifying Mask


€ 44,00 
Peter Thomas Roth Irish Moor Mud Mask


€ 43,00 
Mario Badescu Special Healing Powder


€ 16,00

Gemengde huid

Heb je een gemengde huid, kies dan een masker met was of rubber. Dit soort maskers breng je niet aan met je handen maar met een kwast voor de juiste werking. Deze maskers zijn makkelijk te verwijderen, en zorgen voor een brede voeding van je huid.

Mario Badescu Azulene Calming Mask

€ 23,00
Alpha-H Balancing & Pore Refining Mask


€ 36,95 
Alpha-H Liquid Gold Ultimate Perfecting Mask


€ 49,95

Spoel het masker goed af

Gezichtsmaskers zijn op veel verschillende manieren te verwijderen. Zo kun je een crème vaak met lauw water af spoelen en spreekt het verwijderen van een peel-off masker eigenlijk al voor zich. Maskers kun je vaak na een kwartier van het gezicht verwijderen tenzij anders op de verpakking staat. Spoel je gezicht met lauw water nadat al het product van je gezicht is verwijderd en voilà, je gezicht is weer heerlijk zacht en verzorgd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.