Met deze eyeliners maak je de scherpste wings!

eyeliner

The iconic cateye is misschien wel één van de bekendste make-up technieken die altijd wel tijdloos blijft. Een echte eyeopener die de ogen net wat meer glam of een extra touch kan geven op een subtiele manier Voor zo’n magnifieke zwarte lijn heb je verschillende soorten producten waarmee je dit resultaat kunt bereiken. In dit artikel gaan we het hebben over eyeliners die jou een snijdend scherpe winged eyeliner look geven!

The early years

Laten we het eerst even hebben over wat geschiedenis van onze geliefde eyeliner. Eyeliner gaat al ontzettend lang mee, het werd namelijk lang geleden door de Egyptenaren als één van de eerste toegepast in de vorm van kool. De zwarte lijn rondom de ogen was voor de Egyptenaren een soort standaard: ze geloofden erin dat het de ogen kon beschermen tegen schadelijkheid van de zon, verschillende irritaties en tegen het ‘Evil Eye’.

Langzamerhand evolueerde de eyeliner look in een modetrend die tot op de dag van vandaag nog steeds gedragen wordt en waar tegenwoordig veel mee geëxperimenteerd wordt op verschillende manieren.

De verschillende vormen

Anno 2019 is het velen malen makkelijker geworden om aan de slag te gaan met eyeliners. Er zijn inmiddels zoveel verschillende soorten eyelinerproducten en verschillende technieken die toegepast kunnen worden voor verschillende gewenste resultaten.

Oogpotlood

Wie kent het niet? Dit is eigenlijk wel een standaard item in de beautybag. Met een oogpotlood kun je de waterlijn inkleuren waardoor het de illusie creëert dat de wimpers langer zijn en je kunt het gebruiken voor een subtiel zwart lijntje langs de wimperrand.

Wunder2 Super Stay Liner Glitter Black

eyeliner

Yes! Dit supergepigmenteerde oogpotlood is toch net wat meer dan een ‘gewoon’ zwart oogpotlood. Dit waterproof oogpotlood blijft niet alleen 24 uur zitten, het heeft ook nog eens een prachtige glitterende finish.

Bourjois Contour Clubbing Waterproof Oogpotlood – 48 Atomic Black

eyeliner

De pérfecte finishing touch voor de smoky ooglook. Dit intens zwarte oogpotlood is makkelijk te verwijderen en heeft een ontzettend zachte texuur doordat het verrijkt is met jojoba- en katoenolie.

Vloeibare eyeliner

De vloeibare eyeliners zijn goed voor hen met een steady-hand. Deze zijn perfect voor het het maken van een hele scherpe winged line. Toch moet je vrij nauwkeurig aan de slag gaan, omdat je al gauw een ongelijke wing kunt creëren. Maar: oefening baart kunst!

Inglot Liquid Eyeliner – 25

eyeliner

Deze eyeliner is sneldrogend, heeft een intense kleurdekking en zorgt er snel en gemakkelijk voor dat jouw line snel en egaal een feit is.

Milani Stay Put Matte 17hr Wear Liquid Eyeliner – 01 Black Matte

eyeliner

Of je nu een eyelinerlook wilt creëren met een statement of het lekker natuurlijk en subtiel wilt houden, met de Stay Put Matte 17hr Wear Liquid Eyeliner – 01 Black Matte heb je alle vrijheid door de extra dunne vilten tip.

Gel eyeliner

Ben je toch minder handig/stabiel met een vloeibare eyeliner, dan zou je een kijkje kunnen nemen bij de gel eyeliners. Een gel eyeliner is een middenweg tussen vloeibare eyeliner en een oogpotlood. Het is over het algemeen zachter dan kool en kan ook strak aangebracht worden met een eyelinerkwast.

Sigma Gel Eye Liner – Wicked

eyeliner

Deze gel komt in meerdere kleuren die allemaal stuk voor stuk intens gepigmenteerd zijn. Met de Sigma E06 Winged Liner kwast is je look binnen no-time bereikt.

Inglot AMC Eyeliner Gel – 77

eyeliner

Zo’n intens zwart potje, hoe satisfying! De Inglot AMC Gel Eyeleliner in de kleur 77 is een gel liner met een matte finish. Bij de eerste swipe is er al sprake van een intense kleurdekking.

Stift eyeliners

Nog niet zo heel lang geleden zijn de stift eyeliners in het leven geroepen. Vaak zijn deze wel te herkennen als eyeliner, toch bestaan er ook zat met een uiterlijk dat kan worden aangezien voor een normale markeerstift. Zo’n stift eyeliner brengt gemakkelijk aan en bespaart je al het gekluns met vloeibare eyeliners. Lekker easy dus.

Milani Eye Tech Perfection Liquid Eye Liner

eyeliner

De vorm van deze stift hoort lekker in de hand te liggen, waardoor je binnen no-time een mooie lijn op jouw ooglid getoverd hebt. Deze eyeliner is smudgeproof en loopt dus niet uit en vervaagt ook niet.

Eye of Horus Cosmetics Liquid Define Liner – Black

eyeliner

Deze eyeliner is zeer gemakkelijk voor de beginners in de eyeliner-world. Creeër subtiele of extreme lijnen rondom de ogen in een split second.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.