Reinigen met micellair water

De laatste maanden hoor je er ontzettend veel over; micellair water. Veel bloggers laten hun gezichtsreinigingsroutine zien waarin ze bijna allemaal micellair water gebruiken. Het is een ware hype geworden en schappen worden gelijk leeggekocht zodra ze zijn aangevuld. Nu zie je daarom steeds meer merken hun assortiment uitbreiden met dit reinigingsgoedje. Wat is micellair water eigenlijk en wat doet het?

Dat micellair water een reinigingsproduct is , is denk ik al wel bekend. Maar het werkt net even anders! In mecellair water zitten namelijk micellen. Een micel is een piepkleine structuur die alleen met een microscoop te zien is dat uit een aantal moleculen bestaat. Het woord micel stamt af van het Latijnse woord micella of mica. Het betekent letterlijk ‘korrel’.

Make-up is vaak vettig en kan niet alleen met water verwijderd worden. Vet lost namelijk niet op in water. Druppel maar eens wat olie in water. De olie trekt meteen naar het oppervlak en zal zich nooit vermengen, hoe hard je ook roert. Als je het water een klein beetje helpt met zogenaamde hulpstoffen, kan water wel vet opnemen. Nu komen de micellen in beeld..

Micellen trekken massaal als een soort magneet vette en vuile deeltjes aan en laten geen sporen achter. Je kunt je natuurlijk voorstellen dat je hierdoor een perfect gereinigd huidje krijgt! In micellair water zitten zijn bijna geen schadelijke stoffen of extra’s toegevoegd. Hierdoor is micellair water ontzettend zacht voor de huid en kan het werkelijk waar voor alles gebruikt worden. Het is een soort alles in 1 water die je oogmake-up verwijderd, foundation en zelfs in slechts één veeg vette lipstick.

Heb jij micellair water al eens geprobeerd? Het maakt je huid veel schoner en laat geen restjes achter. Gebruik het bijvoorbeeld na je facewash om extra na te reinigen voor een brandschoon resultaat. Of natuurlijk alleen het micellair water op zich doet ook al wonderen!

[showocproducts id=5686]

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.